Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szivárványos zászlók: a magyar baloldal zavaros megfelelési kényszere

Vágólapra másolva!
A hazai baloldal a valós problémák kezelése helyett (több önkormányzatot vezetnek, lenne ott mit csinálni) nemzetközi szélsőbalos tendenciáknak próbál megfelelni azzal, hogy minden általuk vezetett településre megpróbálja kitűzni a szivárványos zászlót. Csakhogy már a zászlók miatt is megindult a baloldali belháború, mivel egy olyan csoport távolított el egy szivárványos zászlót, amely csoportnak a tagja a Jobbik-közeli Sziva Balázs. És a Jobbik ma már vállaltan a magyarországi baloldal része. 
Vágólapra másolva!

Frissítés:

1. "Az ügy érdekessége, hogy az Aryan Greens csoportnak a tagja a még mindig jobbikos Sziva Balázs is. "
Ezzel szemben Sziva Balázs azt közölte: "Az Aryan Greens szurkolói csoportnak igen, de a Jobbiknak soha nem voltam a tagja. Évekkel ezelőtt közreműködtem zenész fellépőként az akkor még nemzeti radikális irányvonalú Jobbik által szervezett rendezvényeken, ahol a magyar rock együttesek színe-java (a teljesség igény nélkül: Edda, P.Mobil, Ossian, Ismerős Arcok, Kormorán, Lord stb.) megfordult, de 2016 óta én és a zenekarom minden kapcsolatot megszakítottunk a Jobbikkal."

2. "Sziva tagja a neonáci Romantikus erőszak nevezetű zenekarnak is."
Ezzel szemben Sziva Balázs azt közölte: "A Romantikus Erőszak nevű magyar nemzeti rock stílusú zenekar alapítója, vezetője vagyok. Az együttes ellen több, mint negyedszázados létezése óta soha, semmilyen eljárás nem indult. Sok száz nagy sikerű koncertet adtunk a Kárpát-medence egész területén és a magyar rockzene olyan jelentős együtteseivel játszottunk együtt, mint a P. Mobil, a Beatrice, a Kormorán, az Ismerős Arcok, a Korál, a Lord, a Mini, a Deák Bill Blues Band, a Rolls Frakció, az ős-P.Box, a Moby Dick, az Aurora, az ETA, az Action, a Pokolgép, az Ossian, a Kárpátia, a Kalapács, a Road, a Leander Kills, vagy Waszlavik Gazember László. Lemezeinken, amelyek rendre a magyar lemezeladási toplistákon szerepelnek, illetve élő fellépéseinken közreműködött már Schuster Lóránt és Sárvári Vilmos (P. Mobil), Mentes Norbert és Gőbl Gábor (Moby Dick), Gidófalvy Attila (Beatrice, Karthago), ifj.Csoóri Sándor (Muzsikás együttes), Vedres Joe és Hirlemann Bertalan (Beatrice, Bikini), Sáfár József (P. Box) és Petrás János (Kárpátia). "

3. A cikkben felhasznált, 2013. november 14-én készült fotó képaláírásában megtévesztő lehet az az állítás, hogy: "Sziva Balázs (jobboldalt) neonáciként még mindig tagja a baloldali Jobbiknak",
Ezzel szemben Sziva Balázs azt közölte: "Soha, sehol nem tettem olyan kijelentést, hogy bármilyen XX. századi ideológiát aktualizálnék, másfelől soha, semmilyen formában nem voltam a Jobbik tagja, mint ahogy semmilyen más pártnak sem. Magyar hazafi vagyok, akit 2009 októberében az 1956-os Magyarok Világszövetsége, társszervezeteivel, a Corvin-közi Bajtársi Közösséggel és a Pongrátz Gergely által alapított 1956-os Pesti Srác Alapítvánnyal egyetértésben '56-os emlékéremmel tüntette ki, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének ápolásáért, eszméinek megőrzéséért és továbbadásáért a következő generációknak."

Az Aryan Greens nevezetű szurkolói csoport még a hétvégén leszedte a IX. kerületi városházáról az LMBTQ-zászlót, helyére az FTC alapítási évét tartalmazó feliratot helyeztek. Később a Momentum helyi képviselője, Takács Krisztián eltávolította ezt a feliratot.

Az ügy érdekessége, hogy

az Aryan Greens csoportnak a tagja a még mindig jobbikos Sziva Balázs is.

Sziva tagja a neonáci Romantikus erőszak nevezetű zenekarnak is. Bár a Jobbik mára egy baloldali párt lett, úgy tűnik, hogy a baloldal egyik fele kirakja a zászlót, a másik meg leszedi, vagyis még ebben sem tudnak megegyezni.

A szivárványos zászlók körüli hercehurca is világosan mutatja, hogy

a hazai baloldal ahelyett, hogy a város valós problémáival foglalkozna, inkább bicikliutakat festeget fel mindenhová teljesen dillettáns módon, ellenségnek tekinti az autósokat, valamint a nemzetközi baloldal elvárásai szerint csinál szinte mindent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről