Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Eltávolította a szivárványos zászlót a budapesti városházáról a Mi Hazánk

melegturizmus
A melegek zászlója egy hawaii LMBT szállás előtt
Vágólapra másolva!
Eltávolította a szivárványos zászlót a budapesti városházáról a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Novák Előd, akit ezért a rendőrség előállított - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Azt írták: szerintük ennek a családellenes jelképnek nincs helye az utcán, annál is kevésbé a fővárosi önkormányzat homlokzatán, ezért Nagy Attila fővárosi elnök és más aktivisták segítségével

Novák Előd egy 15 méteres tűzoltólétrára állva leszedte "az oda nem illő textíliát", és kukába dobta.

A zászlót a közleményben "szivárványos rongyként" is említette a Mi Hazánk Mozgalom.

Illusztráció Forrás: Flickr/Dustin A. Lewis

A párt azt írta: a fővárosi közterület-felügyelet munkatársai először még visszaszerezték a lobogót egy közeli szemetesből, ám Novák Előd "kicselezve az időközben a helyszínre érkező rendőröket, az egyenruhások gyűrűjéből egy nagy futással ismét méltó helyére, egy, a városházától távol eső kukába dobta, majd visszasétált a tűzoltólétráért, s ekkor állították elő".

- fogalmaztak a közleményben.

A Mi Hazánk az egyetlen párt a magyar közéletben, amely a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követelte, de a rendőrség erre sem volt hajlandó - tették hozzá.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint a garázdaság definícióját is kimeríti a homoszexuális propagandasorozat idei logója. Ezzel a Szent Korona szivárványos ábrázolására utaltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről