Koronavírus-fertőzött diákokat találtak a Pécsi Tudományegyetem gólyatáborában

Vágólapra másolva!
Két fiatalnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a Pécsi Tudományegyetem sikondai gólyatáborában és negyvenhárman kerültek karanténba – tudta meg a bama.hu.
Vágólapra másolva!

A lap szerint a leendő hallgatók játékos feladatai között szerepelt, hogy közösen igyanak meg valamit.

Az ATV Híradója szerint a sikondai gólyatábort délelőtt bezárták, az érintettek vizsgálatát a pécsi klinikán külön a koronavírusos betegek ellátására létrehozott osztályon végezték.

A táborban körülbelül 200-an voltak, őket buszokkal vitték el Sikondáról.

A beol.hu azt írta, hogy pozitív lett néhány diák, illetve szervező koronavírus tesztje a Szent István Egyetem Budai Campus hallgatói számára augusztus 15. és 19. között, Szarvason megrendezett gólyatáborban.

Az egyetem a lap megkeresésére azt írta: a résztvevők és szervezők közül öt főnél mutatták ki a COVID-19 fertőzést, akik jelenleg tünetmentesek és nem hagyják el az otthonukat az előírt két hétig. Hozzátették, a táborban előzetesen és a helyszínen is megtették a szükséges óvintézkedéseket, minden eszközt és helyiséget fertőtlenítettek, illetve az egyetem bejelentést tett a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé. A hallgatói önkormányzat folyamatosan kapcsolatban áll a fertőzöttekkel, illetve valamennyi résztvevővel, és tájékoztatja a vezetőséget állapotukról.