Hőség és zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

Égszakadás Újpesten 2020 június 29-én , eső, zivatar, nyár, szél, vihar
Vágólapra másolva!
Szombaton napközben elsősorban a déli területeken pattanhat ki egy-egy zivatar, de a hőség miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
Vágólapra másolva!

Szombaton napközben elsősorban a déli területeken alakulhat ki néhol zivatar, éjszaka pedig a középső területeken sem lehet kizárni egy-egy helyen dörgéssel, villámlással kísért zápor előfordulását - írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Vasárnap már elsősorban a Dunántúl nyugati felén, illetve a délkeleti határvidéken pattanhat ki néhány helyen zivatargóc.

Mint írják, a zivatarokat átmeneti viharos széllökés, intenzív csapadék, illetve jégeső kísérheti.

A napi középhőmérséklet a nyugati megyéket leszámítva szombaton és vasárnap is nagy területen haladja meg a 25 fokot, nagyvárosokban akár a 27-et is.

Hőség miatt is figyelmeztetést adtak ki

Zivatarok miatt szombatra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a meteorológia szolgálat Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyékre.

Szombaton napközben az ország déli részén pattanhat ki egy-egy zivatar Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hőség miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékben.