A józsefvárosiak pénzéből támogatják Soros alapítványait Pikóék

Pikó András
Vágólapra másolva!
A képviselő-testület mellőzésével, egy személyben döntött Pikó András baloldali polgármester arról, hogy a józsefvárosi önkormányzat uniós pályázatot nyújt be a Soros-alapítványokkal együtt, ráadásul a józsefvárosi adófizetők pénzéből még önrészt is vállalt -  írja szerdai számában a Magyar Nemzet. A helyi Fidesz frakcióvezetője a lapnak azt mondta: a józsefvárosi emberek helyett saját politikai szövetségeseik érdekében hozzák meg a döntéseket a baloldali városvezetők.
Vágólapra másolva!

Noha a Pikó András vezette önkormányzat 267 000 eurót nyert uniós pályázaton, mindehhez a józsefvárosi önkormányzatnak anyagilag is hozzá kell járulnia - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

Pikó András Forrás: Facebook

A polgármesteri döntést tartalmazó dokumentumból kiderül: a Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány mellett bekerült a pályázatba egy szlovákiai önkormányzat is. Tehát az elnyert közel kilencvenmillió forinton az említett három partner osztozik a deszegregációs program megvalósítására, miközben az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a jövő évi és az azt követő józsefvárosi költségvetésben biztosítja a program önrészét,

közel 24 millió forintot az adófizetők pénzéből.

Pikó András önhatalmúlag, a koronavírus-járvány alatt döntött a pályázat benyújtásáról.

Vörös Tamás, a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: a Pikó András vezette kerületi baloldal a tavalyi választások óta semmilyen eredményt nem tud felmutatni.

A helyi baloldali pártok elhibázott és ideológia által vezérelt politikája miatt Józsefváros közterületeinek állapota tragikus, a kerület a legrosszabb korszakát idézi – sorolta a kerület viszontagságait a helyi Fidesz frakcióvezetője. Úgy tűnik, az itt élő emberek biztonságérzete sem fontos Pikó Andrásnak, aki Józsefváros fejlesztése és a rend fenntartása helyett a kerületi lakókra próbálja ráerőszakolni a balliberális elméleteket - mondta.

Az óvodák helyett alapítványokhoz érkezik a támogatás

"Ráadásul a helyi baloldal ezt a propagandatevékenységét közpénzből folytatja, sőt újabban már az európai uniós támogatásokat is erre a célra fordítja, ahelyett, hogy a városrészt fejlesztené. A józsefvárosi emberek helyett saját politikai szövetségeseik érdekében hozzák meg a döntéseket a baloldali városvezetők.

– mondta Vörös Tamás.

Józsefvárosban óvodafejlesztésnek álcázzák a Soros által támogatott alapítványoknak szerzett forrásokat. Erőss Gábor párbeszédes alpolgármester a közösségi oldalán jelentette be: uniós pályázatot nyertek az óvodák fejlesztésére. A hirdetményből kiderül, nem az önkormányzat által fenntartott óvodákhoz érkezik a forrás, hanem a Soros által támogatott két alapítványhoz.