Itthon 52-vel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma

koronavírus korona vírus covid19 covid-19 fertőzés betegség járvány maszk Budapest
Vágólapra másolva!
52 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, ezzel 5098 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Péntekre meghalt két idős beteg is. Szeptembertől szigorításokat vezetnek be a külföldi utazásokra.
Vágólapra másolva!

52 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató portál. A péntek reggeli közlemény szerint meghalt újabb két idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 611-re nőtt, 3681-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 806 fő.

Maszkot viselő járókelők Budapesten Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, a meghalt emberek 60 százaléka, a gyógyultak 43 százaléka budapesti. 58 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Egy nappal ezelőtt, csütörtök reggel 44, szerdán pedig 32 új esetről számoltak be.

Szeptembertől ne tervezzen külföldi nyaralást!

A közleményben felhívják a figyelmet, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért

a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Mint írják, az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért

szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra,

amire a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs. Éppen ezért kijelenthető, hogy szeptember 1-je utánig tartó külföldi nyaralást nem lehet felelősséggel tervezni – írják a közleményben.