Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa fizetett hirdetésként terjeszti a Facebookon az indexes felmondásokat

Central Médiacsoport, Varga Zoltán vállalkozó
Vágólapra másolva!
Még a baloldali propagandagyár erkölcsi szintjéhez képest is szokatlanul gátlástalan lépésre szánta el magát a 24 és tulajdonosa: fizetett hirdetések tömkelegével fölényeskednek a belharcokban összeomlott baloldali társoldalukon, az Indexen. A portált tulajdonló Varga Zoltán nem ismer határokat: miközben a veszélyhelyzet alatt csökkentette beosztottjainak fizetését, másfél milliárdos osztalékot vett fel cégéből. Most pedig morálisan erősen megkérdőjelezhető módon próbál olvasókat szerezni.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban elárasztották a világ legnagyobb közösségi oldalát a 24 fizetett hirdetései, amelyek közül több cikk is a belharcok sújtotta Index helyzetével foglalkozik.

Pénzért fölényeskednek

Mint ismert, hetekig küzdöttek egymással a régi és az új indexesek, aminek következtében a portál több mint nyolcvan munkatársa felmondott. A belháború közben Dull Szabolcs, volt főszerkesztő folyamatosan vezető baloldali politikusokkal egyeztetett, köztük Gyurcsánynéval, aki később maga is elismert egy beszélgetést.

Ízléstelen módon a 24 több, az Index belháborújával és botrányával foglalkozó cikkét is fizetett hirdetésként futtatja. Ez olyan szempontból nem meglepő, hogy Pető Péter főszerkesztő már a felmondások napján vezércikkben jelentkezett be az Index "hagyományainak" folytatására. Bár a 24 látszólag szolidaritást vállal baloldali társlapjával, mint Pető esete is mutatja, időnként kilóg a lóláb. Ugyancsak ez látszik abból, hogy a portál szerkesztőségének Index mellett videójában Pető arról beszélt, hogy a portállal történtek miatt nem fognak hallgatni. Ezzel finoman arra utalt, hogy innentől kezdve ők szeretnének a vezető baloldali lap lenni.

A 24 jelenleg tizenegy Indexel kapcsolatos hírt köröztet a Facebookon, ezek mindegyike "aktív" státuszú.

Különösen visszatetsző, hogy a futatott anyagok mindegyike több mint egy hete jelent meg a felületen, így az ízléstelen "hadjárat" még csak aktualitásával sem indokolható. Talán a legdurvább eset az, hogy a 24 stábja fizetett annak a hírnek a népszerűsítéséért, miszerint "Többen felmondtak az Indexnél". Nem sajnálták rá a pénzt: több százezer potenciális elérést céloztak meg.

Forrás: Facebook

Úgy érzi, bármit megtehet

Az akció mögött nyilvánvalóan Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgató-tulajdonosa áll. A 24-et is tulajdonoló vörösbáró leginkább gátlástalan húzásaival és gyors meggazdagodásával keltette fel a nyilvánosság érdeklődését. A Forbes 2020-as összesítése szerint Varga 43,2 milliárdos vagyonával Magyarország 61. leggazdagabb embere.

A szegény bonyhádi bányászcsaládból származó nagyvállalkozó legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva jelentősen csökkentette az újságírók fizetését, miközben mintegy másfél milliárdos osztalékot vett fel cégéből, a Central Médiacsoport Zrt.-ből.