Rágyújtotta a házat az élettársára és a barátjára egy szatymazi férfi

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy férfi együtt ivott az élettársával és az egyik barátjával. Később féltékeny lett, ezért rájuk gyújtotta a házat. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlettel vádolja.
Vágólapra másolva!

A férfi és az élettársa rendszeresen ivott, így volt ez 2018 májusában is, amikor az egyik barátjánál voltak egy szatymazi házban.

A férfi részegen összeveszett a házigazdával, majd elment, hogy vegyen még alkoholt.

Amikor visszaért, az élettársa és a barátja az egyik hátsó szobában, az ágyon egymás mellett aludtak ruhában.

A férfi annyira féltékeny lett, hogy dühében a konyhában talált újságpapírokat összegyűjtötte, meggyújtotta, aztán az éghető tárgyakra tette, amik egyből lángra kaptak.

Illusztráció Forrás: Origo

A füstre a házigazda felébredt és nagy nehezen ki tudott menekülni. A nőt az élettársa vitte ki a házból.

A barátnak és a nőnek enyhe szénmonoxid mérgezése lett.

A tüzet a közelben menetrend szerint közlekedő vonat vezetője vette észre. A tűzoltók öt autóval mentek a helyszínre, és sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz továbbterjedjen. Az ügyben az elsőfokú bíróság fenntartotta a férfi letartóztatását, aki elsődlegesen szabadlábra helyezésért, másodlagosan bűnügyi felügyeletért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolta, hogy a férfi maradjon letartóztatás alatt, mivel több évre is börtönbe kerülhet a tettéért, valamint

fel volt függesztve és egy másik eljárás is érvényben volt ellene, amikor gyújtogatott.

Ezek alapján fennáll nála a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye is.

A Szegedi Ítélőtábla a fellebbviteli főügyészség javaslatával megegyezően helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát, a férfi letartóztatásban maradt. Az ügy a Szegedi Törvényszéken folytatódik - írja az ügyészség.hu.