Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója elismerte: ő jelentette fel a momentumos képviselőt

Lackner, Kránitz és Gajda
Lackner, Kránitz és Gajda
Vágólapra másolva!
Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója a Magyar Nemzetnek elismerte, hogy ő jelentette fel februárban Paróczai Anikó momentumos önkormányzati képviselőt, amiért a politikus egy Facebookra kiposztolt videóban mutatta be az ő spanyolországi ingatlanját, illetve a lakás tulajdoni lapját. Kránitz szerint a bejegyzésben a valóságot torzító állítások voltak, amelyek célja, hogy negatív színben tüntessék fel és célkeresztbe állítsák. Mindeközben lebukott Paróczai Anikó: bebizonyosodott, hogy a Magyar Nemzetből származó információkat használt fel, amelyeket aztán saját „tényfeltáró" munkájaként mutatott be a nyilvánosságnak
Vágólapra másolva!

- nyilatkozta Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő (Vamüsz) igazgatója. Kránitz azokra a felvételekre utalt, amelyek Paróczai Anikó nyilvános Facebook-oldalain jelentek meg 2020. február 2-án és 3-án „KISPEST, NAGY LOPÁS" címmel.

Kránitz Krisztián (középen) maga jelentette fel a momentumos képviselőt Forrás: Facebook

Mint ismert, Paróczai Anikó momentumos önkormányzati képviselőt a múlt héten rabosították a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahol a politikus szerint becsületsértéssel és különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg.

Paróczai és ügyvédje panaszt tett a gyanúsítás ellen, amelyet a XVIII. és XIX. kerületi ügyészség igen gyorsan, egy nap alatt bírált el, a képviselőnő panaszát elutasították. Paróczai Anikó nem tudta, hogy ki jelentette fel, de úgy sejtette, hogy a videójában szereplő Kránitz Krisztián lehetett az, amit a vagyonkezelő igazgatója megerősített lapunknak.

Kránitz Krisztián kiemelte: „Az ingatlanra vonatkozó adatok és fényképes felvételek közzétételére Paróczai Anikó nem rendelkezett jogalappal, továbbá elmondható, hogy a bejegyzésben tett egyes valóságot torzító állítások (például »spanyolországi villa«) egyetlen célja személyem negatív színben való feltüntetése, »célkeresztbe állítása« volt".

A Momentumos képviselő nagy lopása

Érdemes felidézni Paróczai Anikó momentumos kispesti önkormányzati képviselő videójának történetét. A felvételek 2020 februárjának elején jelentek meg a politikus nyilvános Facebook-oldalán, a videó pedig rövidesen felbukkant az RTL Klub Híradójában, ahol ugyan hivatkoztak a Magyar Nemzetre a spanyol ingatlan feltárása kapcsán, de azt is állították, hogy „a Momentum most a házat és egyben a tulajdoni lapot is megtalálta".

A képviselőnő rettenthetetlen tényfeltáró imidzse február óta makacsul tartja magát, az Index.hu múlt heti cikkében is az olvasható, hogy elsőként a Magyar Nemzet számolt be 2019 őszén Kránitz spanyol ingatlanjáról, „a Momentum képviselője tárta ugyanakkor fel a részleteket".

Paróczai láthatóan kiélvezte a könnyen jött sikert és a médiafigyelmet, egy múlt heti Facebook-posztjában is azt írta:

„Megtaláltam Kránitz nyaralóját. Engem rabosítottak." Olyan esetről nincs tudomása a Magyar Nemzetnek, ahol az általa bemutatott információk forrásaként a Magyar Nemzetet vagy a Hír TV-t jelölte volna meg.

Ez elsőként a múlt heti rendőrségi kihallgatásán történt meg. A 444.hu által közzétett dokumentum szerint Paróczai azt vallotta a hatóság előtt, hogy „a spanyol ingatlan tulajdoni lapja egy nyilvánosan elérhető spanyol földhivatali weboldalról került beszerzésre". „Az pedig, hogy hol volt a ház, azt a korábban közzétett Magyar Nemzet egyik cikkéből lehetett megtalálni."

A Magyar Nemzet és a Hír TV már hónapokkal korábban feltárt minden részletet Kránitz Krisztián spanyolországi ingatlanjával kapcsolatban,

Paróczai Anikó tehát nemes egyszerűséggel, hivatkozás feltüntetése nélkül, kisajátította eredményeiket.

A képviselőnő videójában nem hangzott el olyan információ, amelyet a Magyar Nemzet vagy a Hír TV korábban nyilvánosságra ne hozott volna.