Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pár ezer forintért és édességért vertek halálra egy magyar nyugdíjast

sziréna, rendőrök, rendőrség
Vágólapra másolva!
Két fiú ki akart rabolni egy idős férfit Hajdúhadházán. Elsőre nem sikerült, ezért később még öt társukat beszervezték a támadához. Visszamentek a nyugdíjashoz, és halálra verték egy vascsővel és egy karóval, majd pénzt és édességet loptak a házából.
Vágólapra másolva!

A helyiek jól tudták, hogy a férfi sok élelmiszert, édességet és cigit tart otthon, amivel kereskedik. Reggel és este minimális haszonnal eladja. A fiatalok is rendszeresen jártak vásárolni hozzá és tudták, hogy pénzt is tart otthon.

Tavaly májusban két fiú megbeszélte egymással, hogy leütik a férfit, bemennek a házába és csokit és pénzt fognak lopni tőle.

A feleségét nem akarták bántani, mert tudták, hogy mozgáskorlátozott.

Az egyik este elindultak a férfihoz,

vittek magukkal viperát, maszkot és kesztyűket is.

Ezeket eldugták, majd elmentek egy játszótérre és megvárták, hogy besötétedjen. Megbeszélték, hogy este 8 körül az egyikük becsenget a férfihoz, a társa pedig átugrik a kerítésen az udvarra. Így is történt. A nyugdíjas kiment a kapuhoz.

Amikor a ház oldalánál elbújó fiú meglátta, fejbe vágta a viperával.

A férfi megtántorodott az ütéstől, de maradt annyi lélekjelenléte hogy védekezzen, és kézbe akart venni egy fakarót.

A két kamasz megijedt és elszaladt. Hazafelé megbeszélték, hogy meg fogják próbálni újra, de többen. A férfi nem tett feljelentést és a családjának sem szólt.

Forrás: Police.hu

A két fiú a következő támadásba 5 ismerősét is beszervezte. Felosztották a feladatokat úgy, hogy két lány és két fiú a ház környékén fog figyelni, egy társuk közvetlenül a kapu előtt fog várni, a házba pedig hárman fognak bemenni.

A hét fiatal tavaly május 13-án a játszótéren várta, hogy besötétedjen, aztán elment a férfihoz. Hárman átugrottak a kerítésen. A kutyák ugatására a féri kijött a házból és elindult a kapu felé.

Az udvaron lévő támadók viperával és egy fakaróval többször fejen vágták, mire összeesett. A földön fekvő férfit tovább ütötték és rugdosták.

Ezek után az egyikük kiment az utcára, ketten pedig be a házba, ahol a férfi feleségétől pénzt követeltek. A rémült asszony elmondta nekik, hogy hol tartják a pénzt.

A fiúk 5 ezer forintot találtak, és keresgélés után még 6 ezer forintot tettek el.

Ezen kívül két dobozba csokoládét, chipset, cigarettát, cukorkát és energiaitalt pakoltak, majd elmenekültek. A banda ezután egy lakatlan házban elosztotta a zsákmányt.

Áldozatuk a helyszínen meghalt.

Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellenük. Az ügyben várhatóan a jövő héten hoz ítéletet a bíróság – írta közleményében a Debreceni Törvényszék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről