A momentumos gödi polgármester az interneten üzenve vonta meg DK-s és LMP-s alpolgármestereinek feladatait

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a gödi baloldal belháborúja: miután Balogh Csaba, a település momentumos polgármestere a képviselő-testületben nem tudta napirendre vetetni alpolgármestereinek visszahívását, az önkormányzati törvényre hivatkozva közösségimédia-oldalán közölte, hogy csökkentette hatásköreiket. 
Vágólapra másolva!

A gödi közgyűlés hétfői ülése előtt a DK, a Jobbik és az LMP helyi képviselői jelezték, hogy kiválva a Gödi Összefogás frakciójából új képviselőcsoportot alakítanak. Ezzel lényegében szétrobbant a baloldali együttműködés a Pest megyei településen, és teljes patthelyzet alakult ki a képviselő-testületben.

Megoldotta az interneten

A szakítás oda vezethető vissza, hogy a momentumos polgármester az ülést megelőzően ismét kezdeményezte DK-s és LMP-s alpolgármesterének leváltását. Az érintettek előbb a közösségi médiában fenyegették meg felettesüket, majd szintén itt jelezték, kiválnak a Balogh-féle csoportosulásból.

Miután ez megtörtént, három egyforma erősségű blokk alakult ki a helyi képviselő-testületben. Magyarán elfogyott Balogh Csaba testületi többsége, és innentől kezdve rá van szorulva valamelyik frakció támogatására a döntések meghozatalakor. A momentumos polgármester térvesztése látványosan megmutatkozott a hétfői, hajnalba nyúló ülésen: előterjesztéseit sorra söpörték le az asztalról, így városvezetőként nem tudta napirendre vetetni alpolgármestereinek menesztését.

Mint utóbb kiderült, ez nem jelentett számára különösebb problémát, megoldotta másképp: a közösségi médián keresztül üzenve fokozta le őket. "A mai napon visszavontam az alpolgármesterek megbízatását" - jelentette tegnapi posztjában. Döntését ismét azzal indokolta, hogy beosztottjai nem szolgálják a város fejlődését, hiszen nem látják el feladataikat.

Speciális demokráciafelfogás: miután Balogh Csabának a képviselő-testületben nem ment, az interneten fokozta le alpolgármestereit. Forrás: Facebook

Balogh Csaba az önkormányzati törvény egyik rendelkezésére hivatkozott. "Fülöp Zoltán és Lőrincz László a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében" - írta. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miután nem tudta őket visszahívni a testületben, a feladataikat vonta meg. Ennek értelmében a két baloldali polgármester képviselői fizetést fog kapni.

Fülöp Zoltán megerősítette jogkörei elvonását az Azonnalinak. Ám mint mondta, ez nem nagy újdonság, mert a polgármester eddig is igyekezett kevés feladatot bízni rá.

Elnézve a fejleményeket és a helyi baloldal konfliktusának eszkalálódását, nem kizárt, hogy előbb-utóbb időközi választás lesz.