Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Farkas Örs: Az Operatív Törzs folyamatosan figyeli az eseményeket

Vágólapra másolva!
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az elfogadott magyarországi, az EU elfogadás előtt álló költségvetéséről, a gazdaságmentő csomagról.
Vágólapra másolva!

A szóvivő beszélt az elfogadott hazai és az elfogadás előtt álló uniós költségvetésről. A magyar büdzsét illetően azt mondta, az a javaslat, ami végül az Országgyűlés elé került, az egy mindenképpen reális és tartható költségvetés. Azaz abban az esetben, ha a járvány második hulláma nem érinti súlyosan a hazai gazdaságot, akkor a Pénzügyminisztérium által megfogalmazott várakozások reálisnak mondhatók. Ezen túlmenően az, hogy ezt a javaslatot fél évvel korábba fogadta el a Parlament, az a gazdasági szektor számára jelent kiszámíthatóságot, valamint számukra tervezhető működést tesz lehetővé.

Farkas Örs a koronavírus-járvány kapcsán kiemelte, az első hullámban az ország sikeresen védekezett, a veszélyhelyzet lezárultával a kormány egy olyan helyzetet igyekezett fenntartani, amely olyan hatékony védekezést tesz lehetővé, ami mellett nem kell újra elrendelni a veszélyhelyzetet. A járványügyi készültség továbbra is fennáll, dolgoznak a kórházparancsnokok, akik az eszközgazdálkodást felügyelik, mellette többletjogokat kapott az országos tisztifőorvos, amelyekkel azonnali döntéseket tud hozni. Most az uniós tagállamokból szabadon lehet bejönni Magyarországra, ám a szomszéd országokban nőnek a fertőzésszámok. de az is igaz, ezeket az adatokat pontosan kell kezelni, hiszen mint látható, lokális fertőzési pontok vannak, azaz csak egy-egy helyen. Ám az Operatív Törzs folyamatosan figyeli az eseményeket és szükség esetén tudnak azonnali intézkedéseket javasolni a kormánynak.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről