Ajándék sírkövet kaphat Szilágyi István

SZILÁGYI István CSELEKVÉS integet Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY színész welcome-drink
Budapest, 2017. szeptember 7. Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ahogy tegnap megíruk, rendbe tették Szilágyi István sírját és egy hatalmas koszorút helyeztek el rajta. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy egy támogatónak köszönhetően nemsokára sírkő is kerülhet rá. Mára kiderült, ki ajánlotta fel.
Vágólapra másolva!

Egy sírköves, Juhász Tamás ajánlotta fel, hogy elkészíti a neves színész sírjára a sírkövet. Annak ellenére, hogy személyesen nem ismerték egymást,

a férfit megrázta a művész brutális halálának híre és ezzel a gesztussal szeretne tisztelegni az emléke előtt.

Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt mondta, olyan nagy hatással volt rá gyerekkorában Szilágyi István, hogy hálával tartozik neki,

ezért sajnálja, hogy csak most jött el az ideje a felajánlásának.
Letaglózott a halála, pláne, hogy ilyen borzalmas módon kellett meghalnia. Azt is hallottam, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények között éltek a feleségével és, hogy az özvegynek, Jolikának most is nélkülöznie kell.

– mondta a férfi a Borsnak.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Úgy gondolom, hogy a művész olyan különleges ember volt, akinek egyedi síremlék járna, nem szokványos. De legyen úgy, ahogy a család gondolja, én nem szeretnék erőszakoskodni.

- mondta a férfi, majd hozzátette,

nem azért ajánlotta fel, hogy elkészíti a sírkövet, mert így szeretné magát reklámozni

és nem is tartja elegánsnak, ha egy halott ember emlékéből akar nyerészkedni valaki. Egyszerűen gyerekkora óta rajong Szilágyi Istvánért.

– fejezte be.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én Fotó: Koncz Márton - Origo

A megalapozott gyanú szerint a 82 éves színészt a saját fia verte agyon a házában május 3-án anyák napján, a saját anyja szeme láttára. A sokkos özvegy átszaladt a szomszédban lévő boltba, hogy segítséget kérjen, de a mentősök már nem tudtak Szilágyi Istvánon segíteni. A rendőrök a holttest mellett találták a fiát, innen vittek el bilincsben. Az egykor operatőrként dolgozó, 49 éves férfi először mindent tagadott, majd önvédelemre hivatkozott. A férfit pár nappal a támadás után letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ahol magánzárkába került.