Az emberek nem csak elrontani képesek a helyzetüket, de újraépíteni is képesek

Vágólapra másolva!
Bán Teodóra, a Margitszigeti Szabadtéri Színház igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az új évadról, a Köszönet Gáláról, valamint egy különleges Emir Kusturica koncertről.
Vágólapra másolva!

Az igazgató beszélt a ma este megrendezésre kerülő Köszönet Gáláról, amit ahhoz hasonlított, mint a pandémiás helyzet, amikor az embereknek meg kell mutatniuk, képesek talpon maradni, amikor kiderül, mennyire képesek megbecsülni az értékeket, az értékrendeket, hinni abban, hogy mindent meg lehet oldani, de csak együtt. A járványhelyzetnek vannak, lehetnek más történelmi párhuzamai is a magyar történelemben, amikor nem voltak a magyarok a helyzet magaslatán, de az emberek nem csak elrontani képesek a helyzetüket, de újraépíteni is képesek.

A Köszönet Gáláról azt mondta Bán Teodóra, az előrejelzések szerint nem lesz eső, így a názők láthatják fellépni Piotr Beczałat, aki Rost Andreával lép színpadra. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Halász Péter, a Magyar Állami Operaház korábbi fő-zeneigazgatója, a Hamburgi Állami Operaház állandó karmestere vezényli este.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.