Borbély Lénárd: A csepeli gerincút építése nem lehet pártpolitikai ügy - videó

BORBÉLY Lénárd; NÉMETH Szilárd; RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2018. szeptember 25. Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere sajtótájékoztatót tart a csepeli egészségügyi fejlesztésekről a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és Szakrendelő udvarán 2018. szeptember 25-én. A csepeli járóbeteg-szakellátók fejlesztésére 1,9 milliárd forint jut az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. A háttérben Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b) és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Csepel egykori polgármestere. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A csepeli gerincút a kerület legfontosabb infrastrukturális beruházása, nem lehet belőle pártpolitikai ügyet csinálni - jelentette ki Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere hétfőn a Facebook-oldalán közzétett videójában.
Vágólapra másolva!

A kerületi polgármester a csepeli gerincút már elkészült szakaszánál nyilatkozott, amelyet - mint elmondta - 2012-re Tarlós István korábbi főpolgármester építtetett meg Budapest számára. 2014-től Tarlós Istvánnal közösen megkezdték a következő szakaszok tervezését. 400 millió forintot elkülönítettek rá, de ez nem volt elég. Ezért eldöntötték, hogy egy több mint 900 millió forintos európai uniós projektre pályáznak.

A pályázatról idén februárban a Fővárosi Közgyűlés döntött, amelyet a kormány támogatott.

Borbély Lénárd elmondta: az elmúlt hetekben értesültek arról, hogy

"Azt gondolom, hogy ekkora szarvashibát nem lehet véletlenül ejteni" - hangsúlyozta.

Mivel Csepel elesett ettől a támogatástól, azt kérik Karácsony Gergely főpolgármestertől és a Fővárosi Önkormányzattól,

az így kiesett pénzt pótolja a főváros, hogy folytatódhasson a tervezés és megépülhessen a gerincút.

Klinghammer István, a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület elnöke lehangolónak nevezte a történetet.

- mondta.

Hozzátette: Csepelnek és az öt településnek - amelyek a gerincúton jutnak be a városba - mintegy 150 ezer lakosa van. A Csepeli Szabadkikötő teljes teherforgalma, kamionforgalma is ezen az úton bonyolódik, hogy elérjék az M0-ást - közölte Klinghammer.

Borbély Lénárd a végén kiemelte: