Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Zivatarok miatt adtak ki másodfokú figyelmeztetést

eső, időjárás, zivatar, Budapest, esernyő, 2020.06.26.
Vágólapra másolva!
Másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat zivatarok miatt három megyére. Egyes helyeken jégeső, viharos szél is jöhet.
Vágólapra másolva!

Szombaton délutántól általában a Dunától keletre, illetve késő délutántól a nyugati határnál alakulhatnak ki zivatarok. Kiemelten az Északi-középhegységben, északkeleten, illetve kisebb számban a Tisza vonalának tágabb környezetében intenzívebb zivatarokra is számítani lehet felhőszakadással, jégesővel, illetve 60-80 kilométer per órás lokális széllökéssel - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint

egy-egy helyen heves zivatar is előfordulhat rövid idő alatt 30-40 milimétert meghaladó csapadékkal, nagy méretű jéggel és 80-90 kilométer per órás szélrohammal.

Az esti óráktól a főként még a Tiszántúlon, Északi-középhegységben előforduló zivatarok fokozatosan lecsenghetnek.

Zivatarok, felhőszakadás és hőség

Zivatarok miatt

másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre.

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Győr-Moson-Sopron, Vas, Nógrád, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Szombaton sem ússzuk meg szárazon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Felhőszakadás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

Hőség miatt pedig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről