Varga Judit üzent a magyar demokráciáért és jogállamiságért aggódóknak

Vágólapra másolva!
Míg számos uniós tagállamban továbbra is különleges jogrend van életben, Magyarországon a veszélyhelyzetnek hivatalosan is vége - így üzent a magyar demokráciáért és jogállamiságért aggódóknak Varga Judit közösségi oldalán. 
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy szerda éjféltől megszűnt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet Magyarországon.

"Az igazság pillanata, ahogyan Vera Jourová alelnök asszony nevezte, elérkezett. Remélem, hogy az igazság pillanatát felismerik azok is, akik egy világjárvány kellős közepén alaptalanul támadtak bennünket. Ha bocsánatkérésre nem is számíthatunk, joggal várhatjuk, hogy a hisztériakeltésben élen járó szervezetek a példátlan és összehangolt nemzetközi lejárató kampányt fejezzék be" - írta Varga Judit, aki úgy látja,

a magyar védekezés sikeresebb volt, mint Nyugat-Európa több országában.

Szerinte azért, mert a hatékony fellépést lehetővé tevő koronavírus-törvény csak addig maradt hatályban, ameddig az indokolt volt. "Pontosan úgy, ahogy azt a kezdetektől fogva állítottuk. "A járvány nem múlt el, a járványügyi védekezés második szakaszára felkészültünk.

- zárta gondolatait.

Mint ismert, a magyar és nemzetközi baloldal, valamint a hozzájuk köthető sajtó hazugságokkal támadta Magyarországot. Ahogy arról az Origón többször is beszámoltunk, egymást váltva, megállás nélkül diktatúráztak és akadályozták a járvány elleni védekezést egy összehangolt akció keretében. Bocsánatot azóta sem kértek a magyar kormánytól.