Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ördögűzőnek, halottlátónak és jósnőnek hazudta magát egy nő

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
A Kalocsai Járási Ügyészség zsarolás, minősített csalás és hatóság félrevezetése miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki magát ördögűzőnek, halottlátónak és jósnőnek kiadva, másfél éven át abból élt, hogy közösségi oldalakon vagy buszmegállóban megismert női áldozatai pénzét elszedte.
Vágólapra másolva!

Egy Tolna megyei községben élő nő a közösségi oldalon ismerte meg első áldozatát, akire „ráírt", majd rövidesen bizalmas ismeretség alakult ki közöttük. Előbb kipuhatolta áldozata családi viszonyait,

majd hiszékenységét kihasználva először egy kisebb összeget kért

azért, hogy a pénzt oltárra helyezve kiűzze a gonoszt egy – új ismerősének nem sokkal korábban szerelmi csalódást okozó – férfiból.

Forrás: Police.hu

Annak érdekében, hogy még több pénzhez jusson, azzal is megfenyegette,

hogy ha nem fizet, a családja fogja bánni, mert az ördög rosszat fog tenni velük.

A nő annyira megijedt attól, hogy bekövetkezik, amit új ismerőse mondott, hogy a csalónak útmutatásainak megfelelően egy buszmegállóban a vele találkozó „néma lánynak" – aki valójában a vádlott volt –

tíz alkalommal összesen több mint 1,2 millió forintot adott át.

A csaló másokat is a közösségi oldalon ismert meg. Egyik áldozatának azt hazudta, hogy már egy ideje figyelik, ezért el kell őt rejteni. Azt kérte, hogy a megbeszélt találkozóra vigye magával az összes értéktárgyát.

A csaló a néhány napig a lakásán rejtegetett, megtévesztett áldozata személyes adatait és okmányait is megszerezte, amivel a tudta nélkül mobiltelefonokat vásárolt. Áldozata férjét is felhívta azzal,

hogy az asszony náluk van, és csak akkor engedik szabadon, ha fizet.

A fenyegetés a férjben komoly félelmet keltett, ezért 394 000 forintot utalt át arra a bankszámlára, amit a csaló nő megadott.

Forrás: Pixabay.com

Egy másik áldozatával egy menetrendszerinti buszon ismerkedett meg a csaló. A bizalmába férkőzve felajánlotta, hogy

összehozza egy halottlátóval azért, hogy segítsen kideríteni tragikus körülmények között elhunyt fia halálának okát.

Azután egy ismeretlen számról felhívta áldozatát, és halottlátóként bemutatkozva pénzt és ékszereket kért a „közvetítőn" keresztül eljuttatni hozzá.

Áldozatától több mint 600 ezer forintot csalt ki ezzel.

Amikor a becsapott asszony rájött, hogy csalás áldozata lett, azért, hogy ártatlanságát bizonyítsa, a csaló maga is feljelentést tett a halottlátóval szemben, amivel csalás miatt nyomozás indult.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt többrendbeli zsarolással, üzletszerűen elkövetett csalással és a hatóság félrevezetésével vádolja. Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták. A más ügy miatt elfogott csaló bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróságon döntenek majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről