Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Dunántúlon az erős szél, keleten felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést

esernyő, eső, zivatar, időjárás, Budapest, szakadó eső, esővíz, csapadékvíz, vihar, felhőszakadás, 2020.06.14.
Időjárás Budapesten 2020. június 14-én
Vágólapra másolva!
A Dunántúlon az erős szél miatt, az ország keleti részén pedig zivatarok és felhőszakadás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést hétfőre a meteorológiai szolgálat.
Vágólapra másolva!

Hajnalban ismét erőre kap a szél, és folyamatosan erősödni fog, így napközben

a Dunántúl nagy részén és a Dunakanyarban, budai hegyekben viharos 75-80 kilométer per órás maximális lökések is valószínűek.

A magasabb hegyekben pedig akár 80-85 kilométer per órás széllökések is előfordulhatnak főleg a nap első felében - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzésük szerint reggel keleten, illetve a Tiszántúlon a záporos gócokból kis eséllyel zivatar fejlődhet. Napközben elszórtan (a Nyugat-Dunántúl kivételével) lehet zivatarok kialakulására számítani - legnagyobb számban az ország keleti felében. Elsősorban felhőszakadás, átmeneti szélerősödés és jégeső kísérheti a zivatarokat.

Hétfőn az ország keleti részén lehetnek zivatarok Fotó: Csudai Sándor - Origo

Zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékre.

Az erős szél miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyékben.

Felhőszakadás miatt pedig Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben van elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről