Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Miskolcon esett a legtöbb eső, de úszott Hajdúnánás és Tiszakeszi is - videó

vihar Nyíregyháza
Nyíregyháza, 2020. június 27. Személyautó halad a nyíregyházi Szegfű utcában 2020. június 26-án éjjel. Rövid időn belül annyi csapadék hullott a szabolcsi megyeszékhelyre, hogy a csatornahálózat több helyen nem tudta elvezetni. A tűzoltóknak mintegy 180 helyszínre kellett kivonulniuk az ország 14 megyéjében az éjszakai vihar miatt. A legtöbb káreset Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében történt június 26-án éjfélig. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Több mint 100 milliméternyi eső hullott pénteken Miskolcra, ahol megáradt a Szinva patak is. Jelentős mennyiségű csapadék esett még Hajdúnánáson és Tiszakeszin, az utcán hömpölygött a víz Nyíregyházán is.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 órában először a Dunántúl keleti felén, majd inkább a Duna vonalától keletre alakultak ki záporok, zivatarok. A legtöbb, illetve

ezek után pedig talán nem is olyan meglepő, hogy a TOP 10-es listában szereplő állomások nagy része is ott helyezkedik el - írja közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Mint írják,

a legtöbb csapadék egyértelműen Miskolcon hullott.

– Egyrészt az oda kihelyezett automata állomásunk 100 millimétert mért, másrészt a Miskolcon lévő társadalmi észlelőnk saját csapadékmérőjével még ennél is többet, összesen 108 millimétert mért - derül ki az OMSZ összefoglalójából.

Hömpölygött a víz az utakon

A metkep.hu felvételei szerint megáradt a Szinva patak is, hömpölygött a víz az utakon.

Úszott Hajdúnánás és Tiszakeszi is

Az automata állomások adatai alapján a második helyezett Hajdúnánás lett, ahol az elmúlt 24 órában 96,1 milliméternyi csapadék hullott. Tiszakeszin 88 milliméter, Sátoraljaújhelyen 69 milliméter, Dobán pedig 66,9 milliméter esett egy nap alatt.

Személyautó halad Nyíregyházán a Szegfű utcában Forrás: MTI/Balázs Attila

Jelentős mennyiségű eső esett pénteken Nyíregyházára is: a városi csatornahálózat több helyen nem tudta elvezetni a rengeteg csapadékot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről