Görkorcsolyázva okozott életveszélyes sérülést egy debreceni férfi

Vágólapra másolva!
A férfi görkorcsolyázott az egyik debreceni bicikliúton, amikor kikerült egy ott sétáló gyalogost. Miután elment mellette, hátrafordult és menetközben leküldte a gyalogost a bicikliútról, közben összeütközött egy szemből érkező biciklissel, akinek életveszélyes sérülései lettek.
Vágólapra másolva!

A férfi jégkorongozóként a téli szezonon kívül görkorcsolyával edzett. 2018 május 3-án az esti órákban az autójával leparkolt Debrecenben, a Hatvan utcán. Ezek után felvette a védő felszerelését és görkorcsolyával körülbelül fél óra alatt a Hatvan utca – Bethlen utca – Egyetem sugárút – Békás-tó útvonalon a Nagyerdőre hajtott. Később Nagyerdőről visszaindult a belvárosba a Simonyi út – Bem tér érintésével, majd 19 óra 50 perc körül a Füredi útra érkezett, ahol az út melletti, gyalogos- és bicikliút jobb oldalán haladt.

Észrevette, hogy vele egy irányba megy egy gyalogos a bicikliúton és telefonozik.

Ingerülten rászólt a nőre, hogy menjen le a bicikliútról, közben balról megelőzte, majd hátra fordulva tovább beszélt a nőhöz.

Ezzel egy időben szembe jött vele egy szabályosan közlekedő biciklis, akivel összeütközött. A biciklis a kormányon át előreesett és elájult.

A 47 éves férfi azt kérte a közeli buszmegállóban váróktól, hogy hívják a mentőket, majd stabil oldalfekvésbe fektette a biciklist.

Az ügyészség szerint a vádlott szabálytalanul, a bicikliúton gyalogosként görkorcsolyázott, és a figyelmetlenségével életveszélyes sérüléseket okozott a biciklisnek, akinek maradandó fogyatékossága lett.

Az ügyben június 16-án tartottak előkészítő ülést, a férfi ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. Azt javasolták, hogy ha a férfi beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor ne kaphasson súlyosabb ítéletet 1 év fogházbüntetésnél, amit 2 év próbaidőre felfüggesztenének.

Azonban a férfi az ülésen nem tett beismerő vallomást és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a tárgyalás szeptemberben folytatódik

– írja a Debreceni Törvényszék.