Azbej Tristan: A Human Rights Watch nem foglalkozik az üldözött keresztényekkel

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért, és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
A Human Rights Watch (HRW) nevű civil jogvédő szervezet nem foglakozik azzal, hogy jelenleg a keresztény a legüldözöttebb vallás a világon - mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért, és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Azbej Tristan arra reagált így, hogy Kenneth Roth, a HRW ügyvezető igazgatója egy nemrégiben az EUobserveren megjelent levélben bírálta Magyarországot.

Az államtitkár elmondta, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezet és a hozzá hasonlóak igencsak szelektív, személyválogató, hogy kiknek nyújtanak segítséget. Például migráns hátterű terrortámadások áldozatai mellett sosem szólaltak fel, ugyanakkor

arról sem ejtenek egy szót sem, hogy jelenleg több mint 200 millió keresztény ember szenved a világon az üldöztetéstől.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tristan hozzátette, hogy az atrocitások, amiket keresztények ellen követnek el a diszkriminációtól a népirtásig terjednek, és csak tavaly több mint 3000 olyan esetről tudnak, amikor keresztényeket gyilkoltak meg a hitük miatt.

- fogalmazott Azbej Tristan az M1 aktuális csatorna műsorában.