A Kúria szerint is kimondható: Czeglédy kampánypénzt gyártott a DK-nak

Vágólapra másolva!
Mostantól kezdve jogkövetkezmény nélkül ki lehet mondani, hogy Czeglédy Csaba bűnszervezete több milliárd forintot tüntetett el, kampánypénzt gyártott a DK-nak meg az MSZP-nek, továbbá diákokat és nyugdíjasokat károsított meg - derült ki a Kúria ítéletéből, amiről a Pesti Srácok írt. 
Vágólapra másolva!

Ezúttal egy felülvizsgálati eljárást bukott el a Demokratikus Koalíció a Kúrián. A történet előzménye: Budai Gyula 2017-ben a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy vélekedett, a Gyurcsány és a DK ügyvédjeként is ismert Czeglédy Csaba bűnszervezetétől törvénytelen összegek kerülhettek a DK-hoz és az MSZP-hez, Czeglédyék kampánypénzt gyárthattak a két pártnak. A volt elszámoltatási kormánybiztos arra is fölhívta a figyelmet, hogy Czeglédy bűnszervezete a vád szerint több mint hatmilliárd forinttal károsította meg az államot, a Gyurcsány-féle Altus Portfólió Kft. pedig többször adott kölcsön a Czeglédyhez köthető Human Operator Zrt.-nek.

A DK mellett Czeglédy Csaba volt a személyiségi jogi per másodrendű felperese, ő is egymilliós sérelemdíjat követelt a fideszes politikustól, ám az ítélőtábla a keresetét 90 százalékban elutasította, így csupán százezer forint sérelemdíjjal kell beérnie. Az ítélőtábla szerint