Várhelyi Olivér: Magyarország 30 éve újra demokrácia és 16 éve az Európai Unió tagja

VÁRHELYI Olivér
Brüsszel, 2020. február 5. Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja beszél a bővítési folyamat reformjáról szóló bizottsági előterjesztés bemutatásakor Brüsszelben 2020. február 5-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Magyarország 30 éve újra demokrácia és 16 éve az Európai Unió tagja - hansúlyozta Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos az idén online térben rendezett Európa-nap magyarországi programjai sorában szombat este közzétett videóüzenetében.
Vágólapra másolva!

Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos úgy fogalmazott: ma már ez történelem, de mégis alapjaiban határozza meg mindannyiunk életét.

- fogalmazott. Kiemelte: idén a koronavírus-járvány miatt az ünnep egy rendkívüli helyzetben nyújt támaszt, "aláhúzza, hogy mi, európaiak mennyire támaszkodunk egymásra, és mennyire kell támaszkodnunk egymásra".

Hozzátette:

ez a válság sem tart örökké, Európa, és benne Magyarország ki fogja heverni.

Most már azon kell közösen dolgozni, hogy ez minél gyorsabban, és a lehető legkevesebb veszteséggel történjen meg, ebben pedig az Európai Bizottság is segít minden európainak - hangsúlyozta.

Az Európa-napot május 9-én tartják. Hetven évvel ezelőtt ezen a napon fektette le az európai országok közötti együttműködés alapjait Robert Schuman történelmi jelentőségű nyilatkozata.

Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja beszél a bővítési folyamat reformjáról szóló bizottsági előterjesztés bemutatásakor Brüsszelben 2020. február 5-én Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet