Varga Judit: Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést!

Vágólapra másolva!
Varga Judit Vera Jourovának írt levelében kifogásolta, hogy a brüsszeli elit a járvány alatt is Magyarországot támadja. 
Vágólapra másolva!

"Érthetetlennek tartom, hogy az Európai Parlament jövő héten megint a magyar szabályozásról akar vitatkozni." - fogalmazott az igazságügyi miniszter, hozzátéve, hogy most a vírus elleni küzdelemnek van itt az ideje, nem "az önös politikai haszonszerzésnek."

Varga Judit azért fordult az Európai Bizottság alelnökéhez, mert az elmúlt hetekben többször is védelmébe vette a magyar koronavírus-törvényt.

Az igazságügyi miniszter levelében elismerését fejezte ki Jourovának, hogy a nemzetközi össztűz ellenére tárgyilagos maradt és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar jogszabályt, megerősítve, hogy nem sért uniós jogot. Írásában egyébiránt

  • kifogásolta, hogy a magyar kormányt heteken keresztül példátlan, koordinált politikai támadások érték a 21. századi Európa történetének legsúlyosabb válsága idején.
  • arról is írt, hogy a magyar kormány elvárja a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta rosszindulatú álhíreket terjesztenek Magyarországról.

A levél mellé ismételten csatolta azt a táblázatot, amiben összehasonlították a hazai válsághelyzeti szabályozást a többi tagállaméval. "Reméljük, ezzel elősegítjük, hogy az alaptalan vádaskodás helyét a konstruktív párbeszéd vegye át az Unióban! A Bizottság korábban azt ígérte, hogy hamarosan minden tagállamban vizsgálni fogja az intézkedéseket, eddig azonban erről semmi hírt nem kaptunk. Mi elvégeztük a házi feladatunkat, most a Bizottságon a sor!" - húzta alá, hogy Magyarország elvégezte a feladatot, most Brüsszel következik.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Európai Néppárt tartozó pártok vezetőinek címzett levelében - a Magyarország elleni támadásra utalva - úgy fogalmazott, hogy "engem és országomat már korábban is támadtak igazságtalanul, részrehajló ideológiai propaganda alapján, de a mostani volt a legaljasabb és legcinikusabb, amit tapasztaltam."