Több olyan dolgot tett Szilágyi István fia, ami tragédiával végződhetett volna

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása, 2020.05.03.
Vágólapra másolva!
Zavartan viselkedett Szilágyi István fia, amikor egy férfi rátalált az apja megölése után. Azt mondta, valamit nagyon keresett a véres szobában, ő pedig próbálta megnyugtatni. Mára az is kiderült, hogy nemcsak verte a szüleit a férfi, hanem sok olyan dolgot tett, amelyből nagy baj, halálos tragédia lehetett volna. Előfordult, hogy hatalmas tüzet gyújtott az utcában. Tegnap éjjel az édesanyja, a meggyilkolt színész felesége a házban aludt, ahol a férjét megölte a fia. Nem akar elköltözni. A gyilkossággal gyanúsított fiának pedig a letartóztatását kezdeményezték az ügyészek. Ez derült ki hétfőn.
Vágólapra másolva!

Megírtuk, a meggyilkolt színész, Szilágyi István fia rendszeresen verte szüleit.

Nemcsak az édesapját, hanem az édesanyját is.

Aki követte a házaspár életét, több olyan képet láthatott róluk az elmúlt időszakban, amin kék-zöld foltok látszódtak az arcukon. A családnak segítő, a Baptista Szeretetszolgálatnak dolgozó Baricz Dezső az Origónak azt mondta,

csütörtökön ő is nagyon megijedt a 49 éves férfitől,

aki pár nappal később, vasárnap reggel agyonverte az édesapját, a Lópici Gáspárként is ismert színészt az otthonában. A színész fia egy beszélgetés közben azt mondta,

ki kell mennie a szobából, mert ha nem teszi, vér fog folyni.

Nem volt vita, vagy hangos veszekedés, egy történet mesélése közben jött rá - ahogy Baricz Dezső fogalmazott - "a roham".

Szilágyi István holttestét viszik a halottszállítók Fotó: Polyák Attila - Origo

A 49 éves, apja megölésével gyanúsított férfi három éve már állt bíróság előtt súlyos testi sértés vádjával, azért, mert rátámadott az apjára. 2018-ban bűnösnek találták,

két év börtönt kapott három évre felfüggesztve.

Akkor édesapja és édesanyja is kiállt mellette a bíróságon.

Ezt a támadást Szilágyi István már nem élte túl

A gyanú szerint a 49 éves Péter, Szilágyi István fia, május 3-án, vasárnap reggel agyonverte az édesapját, a 82 éves, ismert színészt, az otthonában.

Kalapáccsal végzett vele,

amit hétfőn már megerősített a hatóság.

Egy helyszínelő jön ki Szilágyi István házából Fotó: Polyák Attila - Origo

Hétfőre kiderült, hogy a gyanúsított édesanyja, Humenyánszky Jolán zokogva szaladt a házuk melletti kisboltba, hogy segítsenek neki, mert a fia, Péter bántja a férjét,

és attól fél, hogy megöli.

A bolt tulajdonosa hívta a mentőket és a rendőrséget, míg az egyik vevő úgy döntött, nem vár, megpróbál segíteni. De már késő volt. Szilágyi István felesége beszélt a rendőröknek a támadásról. Ők pedig a helyszínen elfogták a házaspár fiát, Pétert, akit azonnal a kapitányságra vittek az emberölés miatt kihallgatásra.

- mondta a boltos a Ripostnak.

Gyújtogatott és valamit nagyon keresett a gyilkosság után

A boltos azt mondta, hogy a tragédia előre látható volt. A színész fia ugyanis

már több olyan dolgot is tett, ami tragédiával végződhetett volna.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem egyszer gyújtott óriási máglyát a ház udvarán, egyszer a tűz a kisboltra is majdnem átterjedt, a tűzoltók oltották el a lángokat.

- mondta az egyik szomszéd.

Hétfőre az a férfi is megszólalt, aki még a rendőrök megérkezése előtt berohant a házba, hogy segítsen Szilágyi Istvánon, de a színész ekkor már nem élt.

A 49 éves férfi zavart volt, őt próbálta megnyugtatni.

- nyilatkozta a Borsnak az a szemtanú, aki miután lecsitította a férfit, a rendőrségre is elkísérte a sokkot kapott asszonyt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfi elmondása szerint az apja megölésével gyanúsított férfi

a rendőrségen is őrjöngeni kezdett, alig lehetett lenyugtatni.

Özvegye a házban töltötte az éjszakát, és bár egy percet sem tudott aludni, örül, hogy az otthonában lehet. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa már korán reggel megérkezett hozzá, hogy segítsen az idős szobrász asszonynak.

Generációk nőttek fel a színészlegendán

Szilágyi István 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd az egri Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött, később tagja volt a Vidám Színpadnak, a Pécsi Nemzeti Színháznak, de játszott a Mafilm társulatban és a Vígszínházban is.

Szilágyi István színművész, a Lottó reklámembere a megnyerhető összeggel a trezorban Forrás: MTI/T. Asztalos Zoltán

Többek között A vágy villamosában, a Rómeó és Júliában és több Csehov-darabban is játszott, az emberek többsége mégis talán a filmszerepeiért szerette meg igazán.

Generációk nőttek fel felejthetetlen alakításain, többek között szerepelt a Régi idők focijában, a Keménykalap és krumpliorrban, a Borsban, az Égigérő fűben, az Indul a bakterházban, a Pogány Madonnában, a Legényanyában és még számtalan filmben, illetve sorozatban.

Az egyik utolsó alakítása a Kossuthkifli című tévésorozatban volt.

Évekig ő volt az arca a Lottó-reklámoknak is.

Budapest, 2002. december 16. Dániel Vali, Réti Erika, Némethy Ferenc és Szilágyi István részesült a Gobbi Hilda "az emlékezetes percek, pillanatok főszereplői" elismerésére alapított Aase-díjában, Schneider Márta átadja a díjat Szilágyi Istvánnak, a Győri Nemzeti Színház színészének Forrás: MTI/Soós Lajos

A színészi pályát egy trombózis miatt kellett otthagynia. Erről a Rákosmente TV-nek adott egyik utolsó interjújában mesélt. 2015 körül náthás volt, köhögött, elment az orvoshoz.

- emlékezett.

Kedden letartóztathatják Szilágyi István gyilkosát

Szilágyi István fiát, akit

bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés

miatt hallgattak ki. Az ügyészség javasolta a letartóztatását, amiről a bíróság feltehetően kedden dönt - írta az Origónak hétfőn küldött közleményében a Fővárosi Főügyészség.