Az RTL szerint az is őket dicséri, hogy a TV2 állandóan és nagyon megveri az RTL-t

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek egyik legmókásabb magyarázatával állt elő az RTL Klub vezetősége. Mivel a TV2 az utóbbi hetekben állandóan és nagyon megveri az RTL-t, egyik vezetőjük azt nyilatkozta az Indexnek (mi másnak), hogy tudatosan vettek vissza a teljesítményükből és voltaképpen nem is akarnak most győzni. Ha ez volt a taktikájuk, akkor azt kell mondanunk, hogy tökéletesen bevált: a TV2 hírműsora, a Tények változatlanul rendszeresen megveri a másik kereskedelmi híradót, az Exatlon Hungary pedig legyőzhetetlen. Azaz, az RTL ezek szerint akkor is nyer, amikor kikap. Hiszen ha kikap, ezt - a vezetői nyilatkozat szerint - szándékosan teszi. Mivel rendszeresen a TV2 nyer, az RTL szándékait ismerve kijelenthető, hogy ez az RTL-kudarcsorozat tagadhatatlan RTL-siker is egyben. 
Vágólapra másolva!

De tegyük félre az RTL kudarcmagyarázatát és nézzük a lényeget: hetek óta a TV2 sokkal jobban szerepel a Nielsen felmérése szerint, mint az RTL. A teljes napot nézve és a főműsoridőben is. Valamennyi korcsoportban.

Az elmúlt héten is az Exatlon Hungary minden nap győzött a saját sávjában, minden korcsoportban (tehát teljes lakosság, a 18-49-es és a 18-59-es korosztályban is). De nagyot nyert vasárnap este a Kellékféleség című amerikai vígjáték a TV2-n, ahogy a Mission Impossible: Utóhatás című akciófilm. Hétköznap kimagaslóan szerepelt a Tények Plusz is.

A hét legnézettebb műsora a szerdai Tények volt, több mint 750 ezren nézték. A héten hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap is a TV2 Tények volt a legnézettebb hírműsor Magyarországon. Ráadásul hétfőn és vasárnap minden korosztályban a Nielsen közönségmérése szerint (teljes lakosság, 18-49 és 18-59) a Tények megverte a másik kereskedelmi híradót.

Az elmúlt hetet minden korosztályban a TV2 nyerte. Cégcsoport szintjén is a TV2 Csoport megverte az RTL csatornáit.