Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tele voltak a teraszok, bizakodóak a balatoni vendéglátósok

koronavírus, illusztráció, kijárási korlátozás feloldása, vidék, nyitás, kinyitottak az üzletek, terasz, balatonpart, balaton, Balatonfüred
Balatonfüred
Vágólapra másolva!
Sokan voltak a cukrászdák teraszain Balatonfüreden – a vendéglátósok azt mondták, többen várták már a nyitást. Szigorú feltételek mellett tartanak nyitva: a munkatársaknak kötelező a gumikesztyű és a maszk használata, minden vendég után fertőtlenítik az asztalokat, a cukortartókat, az itallapot, a székeket, és az asztalok is távolabb vannak egymástól. Van olyan kávézó, ahol már a bejárathoz kitettek kézfertőtlenítőt. Nem kötelezik a vendégeket arra, hogy fertőtlenítsék a kezüket, mielőtt belépnek, de a lehetőség megvan. Az egyik balatonfüredi kávézó már visszavette az összes régi dolgozóját, sőt, új munkatársakat is alkalmaznak.
Vágólapra másolva!

Az Origo által megkérdezett cukrászdák, kávézók tulajdonosai azt mondták: szerintük az idén nyáron nem külföldi utat választanak az emberek, hanem belföldön nyaralnak majd, így az is előfordulhat, hogy ugyanolyan jó szezon lesz, mint az elmúlt években volt – még a szigorúbb biztonsági feltételek mellett is. A kávézók tulajdonosaival beszélgettünk - azért nem volt rajtuk maszk, mert az üzleten kívül ültünk le elkészíteni az interjúkat. Nézze meg Vági Barbara és Talán Csaba összeállítását!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről