Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezek a civil szervezetek töltik ki a közhasznúság lényegét

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a civil szervezetek támogatásáról beszélt, de szóba került még a trianoni emlékezés is.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, eddig egyetlen civil szervezet sem adta vissza az elnyertt támogatását, azzal a címszóval, hogy a koronavírus-járvány alatti leállás miatt nem tudják a tervezett programjaikat végrehajtani, már azért sem, mert a végső elszámolási határidő 2021 májusa, azaz lesz idejük mindenre. Mindezek mellett a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) megengedte a nyertesek számára a programok átütemezését, sőt a tavaly elnyert összegek pénzügyi beszámolójának benyújtási határidejét is szeptemberre tolták.

Szalay-Bobrovniczky Vince a trianoni megemlékezések, annak a román értelmezése kapcsán azt jelentette ki, Romániában kifejezetten utaznak az ott élő magyar kisebbségre. A magyar külügyminiszter a napokban tárgyalt román kollégájával és abban maradtak, hogy nem lenne jó, ha ezek a viták a két ország kapcsolatát befolyásolnák, ugyanakkor Magyarország elvárja, hogy szomszédja tanúsítson tiszteletet a magyar nemzeti emlékek, emlékhelyek, Magyarország traumái iránt. A trianoni döntés, a békediktátum a magyarok számára traumát jelent száz évvel később is, de ez még hosszú ideig így is marad, ebből pedig gúnyt űzni, az nagyon csúnya dolog – tette hozzá.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről