Rendben, biztonságban zajlottak a szakmai érettségik országszerte

SCHANDA Tamás János
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.
Vágólapra másolva!
Rendben, biztonságban zajlottak a szakmai érettségik országszerte. Összesen mintegy ötven szakmai érettségi tantárgyból adhattak számot a tudásukról csütörtökön a diákok. Emellett elindult már a szakmai vizsgáztatás is, amely szintén az előzetes terveknek megfelelően halad - tájékoztatta Schanda Tamás az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, hogy a május 4-ével indult időszakban eddig gyakorlati vizsgákat tehettek a tanulók, az írásbelik pedig május 25-én kezdődnek.

Szóbelik most a szakképzésben sem lesznek.

Schanda Tamás kifejtette, hogy mind az egyes intézmények, mind a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal jól áll az ezekre való felkészüléssel.

- mondta az államtitkár.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Botár Gergely/Kormany.Hu

Schanda hozzátette: természetesen a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközöket is biztosítják az oktatóknak és a diákoknak, és a szakképzési centrumok maguk is készítettek maszkokat a vizsgázóknak.

- jelentette ki Schanda Tamás, aki arról is beszélt, hogy most különösen nagy szükség van a megfelelő szakmai tudással bíró fiatalokra.

Érettségiző diákok a budapesti Szerb Antal Gimnáziumban 2020. május 4-én. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar gazdaság az elmúlt egy évtizedben kiemelkedő eredményeket tudott felmutatni.

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az egészség és az élet védelme az első, de közben arra is folyamatosan figyelnünk kell, hogy a gazdaság vissza tudjon erősödni. Ehhez pedig elengedhetetlen a magas színvonalú szakképzés.

Dolgozó a koronavírus ellen védő műanyag lapot vesz ki egy autó csomagtere és utastere közül, miután berakta a pótkereket az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárának járműszerelő részlegében 2020. április 27-én. Ezen a napon sikeresen újraindult az Audi Hungaria járműgyártása, mind a présüzemben, karosszériaüzemben, lakkozóban és a járműszereldében. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

- emelte ki az államtitkár, aki hozzátette, hogy ez az egyik kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek.