Meglopta a HVG a Hír TV-t

Vágólapra másolva!
Egy saját készítésű dokumentumfilmet mutatott be a személyes hazugságaival is sorozatosan lebukott Szauer Péter lapja, a hvg.hu. A filmben azonban jogtalanul használják fel - vagyis ellopták - a Hír TV felvételeit. A filmről szóló cikk aljára "ezúttal sem felejtették el odailleszteni adakozásra szóló felhívásukat" - teszi hozzá a hirtv.hu. Vagyis a baloldali propagandaújság, a hvg egy lopott felvételeket tartalmazó cikkel kéreget pénzt az olvasóitól. 
Vágólapra másolva!

A hvg ugyanis dokumentumfilmet készített valakiről, aki a Kálmán Olga-Veiszer Alinda időben dolgozott a két és fél évig baloldalivá átállított Hír TV-ben. Utána pedig programozó lett.

Erről cikk jelent meg a hvg-ben, tulajdonképpen saját dokumentumfilmjüket reklámozták. Csak ez a dokumentumfilm olyan részleteket tartalmaz, amelyek a Hír TV tulajdonát jelentik. És tőlük, a tulajdonostól a hvg nem kért engedélyt, hogy használhassák. Azaz, a hvg egyszerűen ellopta egy televízió tulajdonát.

A cikk végén egyébként megjelenik a hvg szokásos kéregető felhívása, ha csúnyán akarjuk magunkat kifejezni, a tipikus baloldali kéregetés. A Juhász Pétertől, Hadházy Ákostól, az Indextől vagy a 444-től oly gyakran látott tarhálás. Nem, nem a koronavírus elleni küzdelemre kérnek pénzt, természetesen nem. Maguknak.

És mindezt egy olyan cikk alján, amelyben egy lopott részleteket tartalmazó filmet reklámoznak.

A Hír TV jogosan figyelmezteti a hvg-t:

"Most még csak halkan szeretnénk megjegyezni, hogy a HVG sem lehet annyira független, hogy a hatályos törvényeket se vegye figyelembe.

Ezúton szólítjuk fel a HVG illetékeseit, hogy a jogsértő tartalmat távolítsák el és tartózkodjanak azok további felhasználásától, mert ellenkező esetben a HírTV kénytelen lesz szerzői jogi pert kezdeményezni."

Kérdés persze, hogy egy olyan újságnál, ahol a tulajdonos, Szauer Péter személyes nyaralásával kapcsolatos hazugságaival is lebukik, ahol az egyik dolgozónőjük (aki egyébként arra büszke, hogy Havas Henrik volt a tanára) ügyetlen álriportot készíthet az Operaházról, ahol még a baloldalon is oly gyakran kisújságírónak becézett dolgozójuk kocsmai verekedésbe keveredik, majd szégyenében aztán lódít összevissza, tehát egy ilyen újságnál lehet-e számítani arra, hogy a szerzői jogot nem sértik meg. Lehet-e számítani arra, hogy nem lopnak.

Igen, ez a kérdés.