Még több Draskovicsot követel Demszky Gábor utódjától, Karácsony Gergelytől

KARÁCSONY Gergely; DEMSZKY Gábor
Budapest, 2019. október 6. Demszky Gábor korábbi főpolgármester (b) és Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt a szeptember 11-én elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építész, díszlet- és látványtervező sírjánál tartott megemlékezésen, 2019. október 6-án a Fiumei úti Sírkertben. A demokratikus ellenzék egykori tagja, volt SZDSZ-es politikus 70 évesen halt meg. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Budapest volt SZDSZ-es főpolgármestere, Demszky Gábor hosszú Facebook-bejegyzésben kéri számon utódját, Karácsony Gergelyt annak a teszetoszaságáért. A posztból az derül ki, hogy Demszky nagyon szeretné, ha Karácsony – Gyurcsány utasításai mellett (bár a bukott miniszterelnök nevét nem írja le) – az ő kívánságait is teljes körűen végrehajtaná, hiszen – ahogy azt kifejti – mégiscsak azért támogatta, illetve szavazott rá. A teljesség igénye nélkül: Demszky még több „szakértőt" (tehát közpénzen kitartott posztkommunista panoptikumot) akar látni a Városháza alkalmazottjaként, és összességében véve gyámság alá szeretné venni Karácsonyt. A bejegyzésnek ugyanakkor van egy meglepő része is, a volt főpolgármester elismeri, hogy utódja semmit sem tesz az idős emberekért.
Vágólapra másolva!

A Facebook-posztja legelején Demszky Gábor azt állítja, hogy Budapestet „lezárták", a koronavírus-világjárvány terjedésének lassítása érdekében hozott kormányzati döntéseket pedig „értelmetlennek" minősíti. Azaz, a volt SZDSZ-es polgármester sokallja a koronavírus elleni védekezéseket. De utána még érdekesebb mondatok jönnek.

Demszky Gábor és Karácsony Gergely Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezután azt követeli Karácsony Gergelytől, hogy „álljon ki Budapestért", majd felsorol egy csomó olyan szakterületet, ami nem a főpolgármester hatásköre.

A dolog lényege, hogy a kormányzati döntések bojkottálását követeli utódjától.

Ezt követően azért kéri számon Karácsonyt, mert szerinte az nem foglalkoztat a Fővárosi Önkormányzatnál „elengedő szakértőt", ha már utódja nem ért ezekhez a szakterületekhez (sem).

Ez meglehetősen igaztalan vád, mivel Karácsony – közismerten Gyurcsány utasítására – feltöltötte a régi, baloldali MSZP-SZDSZ-es világ panoptikumaival a Városházát,

akik a fizetésüket „természetesen" az általunk befizetett adókból kapják.

A teljesség igénye nélkül a posztkommunista világból ők kerültek vissza a Városházára: Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc volt pénzügy, majd igazságügyi minisztere, Gál J. Zoltán, Gyurcsány egykori szóvivője, Kolber István, Gyurcsány (mily meglepő) volt fejlesztési minisztere, Atkári János, Demszky korábbi helyettese, az 1956-os szabadságharcot ellenforradalomnak tartó Havas Szófia volt MSZP-s fővárosi képviselő, Tordai Csaba, a Soros-féle Átlátszó egyik alapítója, Gyurcsány és Bajnai Gordon egykori államtitkára, stb.

Bajnai Gordon és Draskovics Tibor Forrás: MTI/Kollányi Péter

De Demszky nem elégedett ezzel a népes táborral, ő még több baloldali „szakértőt" szeretne látni a Főváros Önkormányzatnál.

Majd jön a Facebook-poszt meglepő része: „Hetek óta hajléktalan emberekkel, betegekkel, rászorultakkal és idős nyugdíjasokkal időzöm és bizony szomorúsággal tölt el, hogy sikertelenül győzködöm őket arról, hogy nyugi, Karácsony mindent megtesz értetek, képvisel benneteket.
Olvasd el írásomat, melyben neked üzentem, pontosabban az egész cikkecskét neked írtam."

Tehát ott tartunk már, még Demszky számára is nyilvánvaló, Karácsony bizony semmit sem tesz a rászoruló emberek védelme érdekében a járvány kellős közepén,

tehát dacára annak, hogy

Budapesten van már 1484 fertőzött, akik jelentős részben a főváros által fenntartott intézményekben élnek, ráadásképpen a Pesti úti idősotthon járványügyi gócponttá vált.

A Karácsonyék által fenntartott otthon egyébként Magyarország egyetlen járványügyi gócpontja, több mint 300 fertőzöttel és 38 halálos áldozattal.

A baloldali főpolgármester még csak arra sem hajlandó, hogy ellátogasson a Pesti úti idősotthonba.

Ennek kapcsán legutóbb a látogatási tilalomra hivatkozott...

Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor Forrás: MTI/Kovács Attila

Demszky a végére hagyta a meglehetősen sok helyesírási és fogalmazásbeli hibával, illetve költői túlzásokkal „tarkított" részt, amelyet korrektúra nélkül közlünk:

„(Támogatlak, rád szavaztam és azt szeretném, ha a várost sikerrel vezetnéd.
Nem várok én választ, csak tetteket, minden adottságod, tudásod megvan ahhoz, hogy élj azzal, a szimbólikusnál jóval jelentősebb, valódi hatalommal, amely a főváros első embereként, többszázezer emberrel a hátad mögött, téged, egyedül téged, megillet. Rád figyel az ország, te vagy most a hatalomal is rendelkező, kormányzati tényezőket és az úgynevezett nagypolitikát motíválni, befolyásolni és persze korlátozni is tudó, vétózni és ellenszegülni is képes, nemzetközileg is ismert, magyar demokratikus ellenzék százezrek által választott vezére.)"

A magyar nyelvvel kétségtelenül hadilábon álló Demszky bejegyzéséből az derül ki, hogy

magatehetetlen, gyámságra szoruló, gyenge embernek tartja Karácsonyt,

akinek utasításokat és parancsokat kell adni.

De vajon miért gondolja, hogy ahogy Gyurcsánynak engedelmeskedik Karácsony, neki is fog?