Átmenetileg örökbe fogadta egy koronavírusos pár újszülött gyerekét a tanárnő

Vágólapra másolva!
Hőssé vált az Egyesült Államokban egy tanárnő, aki átmenetileg örökbe fogadta egy koronavírussal küzdő pár újszülött gyermekét. A kicsivel minden rendben, a nő pedig boldog pótmamája a csecsemőnek - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Valóságos hősként ünnepel Amerika egy Connecticut állambeli, Stamfordban élő és dolgozó általános iskolai angoltanárnőt. Luciana Lira ugyanis a koronavírus-járvány közepette egy olyan újszülöttet nevel,

akinek a szülei jelenleg súlyos állapotban vannak, ugyanis mindketten megfertőződtek a koronavírussal.

Az újszülött kisfiú egy hónapja született, édesanyjáról azonban már korábban kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje.

Az orvosok nem akartak kockáztatni, így a tervezettnél 5 héttel korábban császármetszéssel segítették világra a kisbabát.


Csakhogy közben a csecsemő apja, sőt első osztályos testvére is elkapta a vírust. Így a család úgy döntött felkérik a fiuk általános iskolai tanárát, hogy átmenetileg segítsen nekik az babájuk gondozásában. Erre azért is volt szükségük, mivel

az édesanya állapota romlani kezdett, intenzív osztályra és lélegeztetőgépre került. Az angoltanárnő pedig egy pillanatig sem hezitált.


Azóta az anya állapota javult, egy vérplazma-kezelésnek köszönhetően, és mostanra már járókerettel tud is közlekedni a kórtermében. Azonban sem ő, sem az édesapa nem produkált még negatív tesztet, így egyelőre nem tudni, hogy mikor mehetnek haza a szülők.

Addig pedig

a csecsemő a pótmamánál marad, és csak videóhíváson keresztül látja az igazi családja.

Közben több szervezet is összefogott a családért: élelmiszerrel, játékokkal, bútorokkal segítik őket, és egy adományoldalon keresztül már közel 29 ezer dollárt, azaz majd 10 millió forintot gyűjtöttek össze nekik.