Másodperceken múlt az élete egy forgalomirányító férfinak Herendnél

Vágólapra másolva!
Sokkoló videó készült pár napja egy Herend közelében történt balesetről. A felvételen tisztán látható, ahogyan egy forgalomirányító kis híján szörnyethalt: egyszerre száguldott felé egy autó, egy 80 kilós fűrészgép és az eszközhöz tartozó kábel.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves Tamás csakis a szerencsének, és kiváló reflexeinek köszönheti, hogy életben van. A férfi az utolsó percben ugrott félre.

A férfinak

a történtek után még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy összeszedte az árokból piros tárcsáját, és visszaállt irányítani a forgalmat, hogy elkerülje a forgalmi dugót.

A drámai esetről egy arra járó sofőr készített felvételt.

A forgalomirányító felidézte a baleset sokkoló pillanatait:

– emlékezett vissza a férfi.

– A napi feladatom, Feri kollégámmal az volt, hogy felváltva engedjük a kocsikat a 8-as út azon szakaszán, amíg a kaszálógép vágja a füvet.

Amint összeszedtem magam, láttam, hogy egy Volkswagen Transporter csapódott a Peugeot-ba – idézte fel Tamás.

A szerencsésen megmenekült férfi hozzátette,

a Transportert vezető középkorú nő sokkot kapott, ugyanis elsőre azt gondolta, hogy Tamás, és a Peugeot két utasa is meghalt.

– mondta el a Blikknek Tamás.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője a Blikk megkeresésére elmondta, hogy 20 év alatt 17 kollégájuk halt meg, ezért próbálnak minden eddiginél jobban ügyeli a biztonságukra:

– Nagyon szigorú előírások szerint végzik mérnökségi munkatársaink a feladataikat. Sajnos a 2000-es években 17 halálos baleset is érte már kollégáinkat munkaterületen, ezekből tanulva próbáljuk őket a lehető legjobban megvédeni. Itt sem ők hibáztak, az autósok közül néhányan azonban egyszerűen nem veszik figyelembe a kihelyezett táblákat – mondta el Pécsi Norbert Sándor.