Kirúgta Karácsony Gergely a BKK vezérigazgatóját

Vágólapra másolva!
Egy zaklatási botrány következményei miatt meneszthette Karácsony Gergely a BKK vezérigazgatóját, Varga Ivettet. Mint ismert: Varga Ivett nevében a botrány után a Városháza nyilatkozatot adott ki, de kiderült, hogy ez egy hamisított nyilatkozat volt. Varga Ivett ezt nem hagyta szó nélkül, így szembe került Draskovics Tiborral, a BKK igazgatósági elnökével. Ez persze ahhoz vezetett, hogy Varga Ivettnek távoznia kelljen. Köztudott: Gyurcsány Ferenc talán legfontosabb embere a Városházán éppen Draskovics Tibor, egykori minisztere. Így Gyurcsány nyilvánvalóan utasította Karácsonyt, hogy Varga Ivettől szabaduljon meg.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely baloldali főpolgármester kedden kirúgta Varga Ivettet, a BKK vezérigazgatóját, a járványügyi helyzet nem megfelelő kezelésére hivatkozva.

A döntésben az a furcsa, hogy nemrégen ő maga nevezte ki, így vélhetően inkább a néhány héttel ezelőtti zaklatással kapcsolatos hírrel lehet összefüggésben a menesztése.

Zaklatás és meghamisított, majd visszavont nyilatkozat

Az ügy háttere, hogy személyes érintettsége ellenére járhatott el a BKK vezérigazgatója a szexuális zaklatással vádolt élettársa, a vállalat elektronikus jegyrendszerének a projektvezetője ügyében. Nagy Zsoltot azóta már elbocsátottak a cégtől.

Az ügyben később Varga Ivett, a BKK volt vezérigazgatója visszavonta az állítólag általa aláírt, és a Főpolgármesteri Hivatal által az MTI-nek elküldött, Magyar Nemzetet támadó közleményét. A dokumentumot Draskovics Tibor igazgatósági elnök is jegyzi, aki illetéktelenül avatkozott be egy, a cégnél esélyegyenlőségi – zaklatási – ügyben folytatott vizsgálatba.

Varga Ivett tehát konfliktusba keveredett Draskovics Tiborral, Gyurcsány Ferenc volt miniszterével, aki a Városházán most Gyurcsány egyik legfontosabb embere. A konfliktusnak meg is lett a következménye: Gyurcsány azonnal kirúgatta Karácsonnyal Varga Ivettet.