Karácsony Gergely megváltoztatta a véleményét: nem akar tovább védekezni a járvány ellen

Koronavírus, vírus, Budapest, maszk, arcmaszk, védőmaszk, közlekedés, tömegközlekedés, megálló, villamos
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely meggondolta magát, már nem akarja azokat az intézkedéseket, amelyek a budapestiek biztonságát szolgálják - ez derül ki abból, amit a baloldali főpolgármester a Facebookra írt. Írásából kiderül, hogy azt akarja, hogy az élet "Budapesten is visszazökkenhessen a normális kerékvágásba". Látható, Karácsony meggondolta magát, és már nem akar védekezni a járvány ellen, a korlátozások feloldását kéri a miniszterelnöktől. Miközben messze Budapesten van a legtöbb fertőzött. Pedig múlt héten még ezt írta: "... azzal is egyetértek, hogy - sajnos - még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsük a korlátozó intézkedéseket".
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely egy olyan levelet osztott meg a Facebookon, amelyet állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek írt. Karácsony Facebook-bejegyzésében egyértelműen a korlátozások megszüntetését követeli.

Azaz, fel akarja oldani a korlátozásokat.

Az újbóli Karácsony-írás sajátos része, hogy a budapesti tömegközlekedésben mennyire jól védekeztek a járvány ellen. Példaként említi, hogy az emberek 95%-a szerinte maszkot viselt. Természetesen nem tudjuk, hogy ez igaz-e, milyen cég végzett Karácsonyéknak ilyen felmérést, már ha egyáltalán ez egy valós adat, de annyi biztos: a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatban a legfontosabb és legdrámaiabb tény Karácsony Gergelyhez kötődik. Az ő utasítására ritkították a járatokat, emiatt óriási tömeg volt a megállókban és a buszokon, villamosokon is. A másfél méteres távolságot lehetetlen volt betartani, emiatt is messze Budapesten van a legtöbb fertőzött.

Karácsony múlt héten csütörtökön még ezt írta egy Facebook-posztjában: "És azzal is egyetértek, hogy - sajnos - még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsük a korlátozó intézkedéseket."

Vagyis

kevesebb mint egy hét alatt megváltoztatta a véleményét, már nem akarja a biztonságot szolgáló korlátozásokat, hanem azokat fel akarja oldani.