Fidesz: Most a járvány elleni védekezés és az emberéletek megmentése a legfontosabb

Pikó András, polgármesterjelölt
Budapest, 2015. március 14. Pikó András, a Klubrádió műsorvezetője az Eötvös Károly Intézet Legyen köztársaság! című fesztiválján a Gödör Klubban 2015. március 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Most a járvány elleni védekezés és az emberéletek megmentése a legfontosabb - írja a józsefvárosi Fidesz-frakció Pikó András polgármester nyilatkozatára válaszolva.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány elleni védekezésben összefogásra van szükség, ez most nem a politikai csetepaték ideje - írja a Fidesz.

A kormány több ezer milliárd forintot fordít arra, hogy a járvány káros hatásait enyhítse,

ebben a közös teherviselésben pedig részt kell venniük a multinacionális cégeknek, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak is. A kormány számos önkormányzat esetében, egységesen hozott döntést a hosszútávú fejlesztési források átütemezéséről, a járvány elleni védekezési alapba történő átcsoportosításáról.

Ezért értetlenül állunk az előtt, hogy a józsefvárosi polgármester kivonná magát ez alól a közös teherviselés alól,

hiszen ő is tudja, most emberéletekről, az emberek egészségének védelméről van szó, az most a legfontosabb feladat. A védekezés mind az egészségügy, mind a gazdaság és a munkahelyek védelme szempontjából áldozatvállalást követel mindenkitől, ezért arra kérjük Pikó Andrást, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához - írja a Fidesz frakciója közleményében.