Megnyerték az ötös lottó főnyereményét

Ötös lottó
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Mindössze két hét halmozódás után ismét milliomossá tett egy szerencsés játékost az ötös lottó. A telitalálat összege 391,793 millió forint - olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.
Vágólapra másolva!

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

30 (harminc)
57 (ötvenhét)
58 (ötvennyolc)
61 (hatvanegy)
86 (nyolcvanhat)

Joker: 833234

Nyeremények:

5 találatos szelvény egy darab volt, nyereménye 391.793.080 forint,
4 találatos szelvény 30 darab, nyereményük egyenként 1.545.605 forint,
3 találatos szelvény 1.733 darab, nyereményük egyenként 29.190 forint,
2 találatos szelvény 49.078 darab, nyereményük egyenként 2.665 forint.

Ismét jackpot volt az ötös lottón (illusztráció). Forrás: MTI/Mónus Márton

- áll a közleményben, amelyben megjegyzik, hogy a szerencsésnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon, és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.