Riasztást adtak ki zivatar miatt

Budapest időjárás eső zivatar
A hétvégén is zömében borús, felhős, párás idő várható (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az Alpokaljára.
Vágólapra másolva!

A szombat esti órákban a Tiszántúlon (egyre inkább a keleti határhoz közeledve) csökkenő számban még előfordulhat néhol zivatar, míg késő este nyugat felől egy újabb záporos csapadékzóna érkezik, e mentén éjjel az Alpokalján, délnyugaton fordulhat elő villámtevékenység. Ott

elsőfokú riasztás van érvényben zivatar miatt.

Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is.

Vasárnapra Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém, és Zala megyére adott ki figyelmeztetést zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A jelentés szerint délután pattanhatnak ki zivatarok.

A zivatarokat átmenetileg erős (50-65 km/h), éjszaka és holnap akár viharos (70-80 km/h) szél, kisebb (<1 cm) jégeső, illetve intenzív csapadék kísérheti.

Vasárnap a délelőtti, kora délutáni órákban a Dunántúlon nagy területen megerősödő északnyugati szelet néhol viharos közeli (~60 km/h) lökések is kísérhetik. Az aktuális riasztásokról az itt elérhető térképről tájékozódhatnak.