Testőr vigyáz Szilágyi István özvegyére

Szilágyi István, megemlékezés, XVII. kerület, Baptista Szeretetszolgálat gyertyás, zenés megemlékezés, 2020.05.11.
Vágólapra másolva!
Brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg Szilágyi István színészt a saját fia május 3-án a gyanú szerint. Azóta az özvegyét, a 78 éves Jolika nénit naponta zaklatja egy magát önkéntesnek nevező szőke nő, akitől az asszony már szinte retteg. Elbarikádozva él és testőr vigyáz rá – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A titokzatos szőke nő be akar jutni Jolika nénihez, valamint azt terjeszti, hogy a Baptista Szeretetszolgálat emberei csak ki akarják használni, mivel össze van zavarodva. Pedig ez valójában nincs így.

„Tudom, sokan azt hiszik, hogy hülye vagyok, de nem vagyok az.

Látom azt a sok embert, akik jó szándékból vesznek körül, és pontosan tudom, kik azok, akik hátsó szándékkal nyomulnak.

Ilyen az a nő is, aki idejár, az a szőke. Négy napja ismerem, nem tudom, mit akar tőlem. Jön és intézkedik" – mondta Jolika néni a Borsnak.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A helyiek szerint a nő szinte minden nap elmegy Szilágyiék házához, és mindenkit elzavar onnan, akinek szerinte ott semmi dolga.

Jolika néni már annyira fél tőle, hogy a szeretetszolgálatosokkal elbarikádozta magát. A kapu mindig zárva van és megerősítették egy kővel, a szeretetszolgálat egy kétméteres munkatársa is vigyáz rá.

"Látjuk, hogy sűrűn idejön az a nő, de nem tudjuk pontosan, mit akarhat Jolikától. Már én is hallottam, hogy arra kérték, távozzon innen, nem kérik a segítségét. De ő csak jön és balhézik, összevissza beszél a baptistákról is, hogy fogva tartják Jolikát, és hasonlókat. Közben mindenki látja, hogy milyen emberfeletti munkát végeznek, szeretik Jolikát, aki viszontszereti őket. Nem értjük, miért nem veszi tudomásul, hogy nem kérnek belőle.

Nyilvánvalóan hátsó szándékkal jön, mert nem először tűnik fel szegények, elesettek körül, akiknek nincs örökösük.

Itt a környéken mindenki ismeri, és a szekrény méretű testőreit is" – mondta a Borsnak az egyik szomszéd.

Szilágyi István Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Jolika néni elmondta, hogy esténként egyedül alszik a házban, de biztonságban érzi magát, nincsen rossz érzése. Azt tartja furcsának, hogy nem szokott álmodni.

– mondta az asszony a lapnak.

Ahogy korábban megírtuk, Szilágyi István fia a gyanú szerint május 3-án egy kalapáccsal agyonverte a sok filmben, színdarabban és sorozatban látott színész édesapját. A gyilkost az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik.