Borbély Lénárd: A kerület igyekszik figyelni minden szociális rászorulóra

Vágólapra másolva!
Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában a kerületi hajléktalanszálló elleni aláírásgyűjtésről beszélt, de szóba került még Weiss Manfréd személye is.
Vágólapra másolva!

A polgármester beszélt arról a sikeres aláírásgyűjtésről, aminek következtében sikerült megakadályozniuk, hogy a főváros pont Csepel belvárosában hozzon létre egy hajléktalanszállót. Mint megjegyezte, nagyon sok gratuláló üzenetet kapott az önkormányzat, de ezekre is úgy felelt, ez elsősorban a csepeliek érdeme volt. Egy volt iskolába szerette volna a főpolgármester beköltöztetni a hajléktalanokat. Borbély Lénárd elmondtam bár őt arról tájékoztatta Karácsony Gergely, hogy több kerületben akarnak hajléktalanszállókat létrehozni, de ez egyszerűen nem igaz, hiszen most csak a budapesti Városháza lett erre kijelölve.

Arról nem beszélve, hogy eddig csak arról nem volt szó, hogy van elegendő szállás a hajléktalanok számára, így például Csepelen is minden hajléktalan képesek ellátni, van két szálló is. A kerület igyekszik figyelni minden szociális rászorulóra – emelte ki a polgármester, például ha valakinek el kell hagynia az önkormányzati lakását, mert rendszeresen nem fizeti a bérleti díjat, akkor is figyelnek arra, hogy hova tud innen elmenni máshova, hogy valóban elkerülje az utcára kerülést. Van a kerületnek egy íratlan szabálya, mely szerint idős embereket és családokat nem is lakoltatnak ki.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.