Adósságban úszik Szilágyi István felesége

Szilágyi István, megemlékezés, XVII. kerület, Baptista Szeretetszolgálat gyertyás, zenés megemlékezés, 2020.05.11.
Vágólapra másolva!
Szilágyi István özvegyének a férje elvesztése mellett más problémákkal is szembe kell néznie. Az otthonán hatalmas tartozás van, és most a Ripost információi szerint a rezsi költségekkel is el van maradva, már a behajtók fenyegetik.
Vágólapra másolva!

Az asszony levelet kapott a napokban, amiben azt írték, ha nem fizet sürgősen, akkor a végrehajtó emberi ki fognak menni hozzá,

ugyanis víz- és csatornadíjból több mint 430 ezer forintos tartozása gyűlt össze. Ezt nagyjából azt jelenti, hogy két éve nem fizethettek rezsit.

A szemétszállításért 61 ezer forinttal tartoznak, amit az adóhivatal már szintén behajtással akar beszedni. Az özvegy kétségbeesett, nem tudja, honnan fog összeszedni ennyi pénzt.

– mondta az asszony a Ripostnak. A házra felvett hitel miatt a nyugdíja nagyjából 40 ezer forint havonta.

Fotó: Koncz Márton - Origo

– tette hozzá az özvegy, aki a napokban tudta meg, hogy a hagyatéki eljárás végéig nem férhet hozzá a férje bankszámlájához, mivel az nem írt végrendeletet. Az eljárás több hónapig is eltarthat.

Az asszony szerette volna megigényelni az áldozatsegítő támogatást, de mint kiderült, azt a temetés költségeire lehet fordítani, magára nem. Mivel a

Győri Nemzeti Színház saját halottjának tekinti a színészt, így ők fizetik a temetést. A támogatás így semmit nem ér az özvegynek.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az asszonynak a Baptista Szeretetszolgálat próbál segíteni.

"Egymásnak adják a kilincset a jó szándékú emberek. Van, aki ruhát hozott, van, aki tartós élelmiszereket, bútort, vagy éppen a szakmai tudását a ház rendbetételéhez. Én igyekszem minden segítséget koordinálni és természetesen azután is Jolika mellett maradok, ha elül az őt körülvevő nagy érdeklődés" – mondta a szeretetszolgálat egyik munkatársa.

Ahogy azt korábban megírtuk, a gyanú szerint Szilágyi Istvánnal a saját fia végzett május 3-án.

Egy kalapáccsal halálra verte a a sok filmben, színdarabban és sorozatban látott színészt.

A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik.