A baloldal nélkül is sikerült megvédeni Magyarországot a járványtól

Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Soros György
Vágólapra másolva!
Európában példa nélküli a magyarországi ellenzék magatartása, még az olyan nagy etnikai és politikai konfliktusoktól sújtott országokban is sikerült együttműködniük a pártoknak, mint Spanyolország vagy Belgium – mondta a Magyar Hírlapnak nyilatkozó Deák Dániel politológus. A Magyar Nemzet pedig arra mutat rá, hogy a baloldal bocsánatkérés helyett tovább hergel a kormány ellen, illetve kicsit sem érdekli őket, hogy a négy orvosi egyetem kutatásai is alátámasztják a kormány jó válságkezelési stratégiáját.
Vágólapra másolva!

A múlt héten a legnagyobb balliberális álhír dőlt meg, bebizonyosodott, hogy a magyar kormány egyáltalán nem kíván élni korlátlan ideig az Országgyűlés felhatalmazásával, azt a járvány végeztével visszaadja – közölte Deák Dániel politológus.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint

Az ellenzéki aknamunkának és nemzetközi szövetségeseiknek köszönhetően az Európai Parlament többször is vitázott a törvényről, miközben számos nyugat-európai ország hasonló jogszabályokat hozott a járvány elleni védekezés érdekében – tette hozzá az elemző.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, értékekért és átláthatóságért felelős cseh uniós biztos kritizálja Magyarországot az Európai Parlament hazánkkal kapcsolatban zajló plenáris vitáján, Brüsszelben, 2020. május 14-én Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Deák úgy véli,

Európában példa nélküli a magyarországi ellenzék magatartása,

még az olyan nagy etnikai és politikai konfliktusoktól sújtott országokban is sikerült együttműködniük a pártoknak, mint Spanyolország vagy Belgium.

A baloldal támogatása nélkül is sikerült Magyarországot megvédeni a járványtól,

hiszen hazánkban az egyik legalacsonyabb a fertőzöttek és a halálos áldozatok száma. Ezért is kétszínű azoknak a nyugati balliberális politikusoknak a kritikája, akiknek a hazájában tömegessé vált a járvány.

– magyarázta Deák Dániel.

Vélhetően az Európai Unió intézményrendszere működésképtelen, válsághelyzetekben rendre kudarcot valló magatartása állhat a Soros-hálózat és a balliberálisok Magyarország ellen folytatott nemzetközi hadjárata mögött, hiszen a jól ismert „diktatúrázással" és a jogállamisági vitákkal elterelik a figyelmet arról, hogy az EU inkompetenciájáról van szó – folytatta Deák.

A politológus megjegyezte:

Nem kér bocsánatot az ellenzék a kormánytól, inkább továbbra is hergel

Hiába derült ki a napnál világosabban, hogy a kormány jól kezelte a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, az ellenzék tovább zúdítja az Orbán Viktor vezette kabinetre a saját sikertelenségéből adódó dühét és az igaztalan kritikáit – hívja rá fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter ellenzéki pártvezérek, illetve fő támogatójuk, Soros György amerikai milliárdos. A kép illusztráció Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd, Illyés Tibor, Philippe Buissin

Négy magyar orvosi egyetem kutatása cáfolta az ellenzék hetek óta hangoztatott állításait,

miszerint a kormány rosszul kezeli a járványt, alig tesztel.

Sőt, egyes baloldali képviselőik azt is sugallták, hogy a kabinet és az operatív törzs adatai nem felelnek meg a valóságnak. Az orvosi egyetemek által eddig elvégzett 8276 torokváladék-vizsgálatból (PCR) azonban

mindössze két pozitív eredmény született, 1524 vérmintán pedig csupán kilenc embernél (0,6 százalék) mutatták ki, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen.

A tudományos eredmények tükrében a Magyar Nemzet szerette volna megtudni az ellenzéki pártoktól, hogy készek-e felülbírálni, esetleg bocsánatot kérni korábbi állításaikért, ám

a megkeresésükre sem az MSZP, sem a DK, sem a Párbeszéd nem reagált.

A Jobbiktól, a Momentumtól és az LMP-től viszont olyan jellegű válaszokat kaptak, amiből egyértelműen kiderül, hogy

nem akarnak bocsánatot kérni a kormánytól az alaptalan támadásaikért, sőt pont mintha kampány lenne, továbbra is hergelnek a kormány ellen.

A tudományos eredmények kicsit sem érdeklik őket, az ezzel kapcsolatos kérdésekre pedig egyszerűen nem hajlandóak válaszolni.