Hónapokon át fenyegette az apját ápoló kórházi dolgozókat egy férfi

mérges, ideges, harag, haragos, férfi, kéz, mozdulat, kézmozdulat, üzletember, öltöny, zakó
Angry man in formal business suit pointing hand to somesone he talking to in dark interrogation room
Vágólapra másolva!
Apja kórházba kerülése után fél évvel kezdte fenyegetni a dolgozókat a férfi. Úgy látogatta kórházban fekvő apját, hogy az intézmény szabályait nem tartotta magára érvényesnek. Fenyegetéseivel kórházi dolgozók munkájába avatkozott, és utasításainak teljesítésére kényszerítette őket. Vádat emeltek ellene.
Vágólapra másolva!

A 47 éves férfi apja 2017 szeptemberében került be az egyik Veszprém megyei kórházba, ahol tavaly februárig kezelték.

Rendszeresen látogatta beteg apját a férfi, ám a kórház szabályait nem tartotta be.

2018 februárjától kezdte rendszeresen erőszakos és durva fellépésével, kirúgatással fenyegetni a nővéreket, ezzel beleavatkozva a munkájukba.

Kikényszerítette, hogy aránytalanul több időt fordítsanak beteg apja ápolására, akár a többi beteg kárára.

illusztráció Forrás: Shutterstock/Atstock Productions

A nővérek abban a tudatban, hogy a férfi egy befolyásos ember, tartottak a fenyegetéseitől.

Egy alkalommal a férfi az ebédet osztó nővért utasította, hogy azonnal hagyja abba, amit csinál és cserélje ki az apja lepedőjét. Hiába mondta neki a nővér, hogy most elfoglalt, a férfi ismét a cserére utasította. Mivel már korábban is fenyegette a nővért és az félt, hogy elveszíti a munkáját, eleget tett az utasításnak. Ehhez a feladathoz a nővérnek szüksége volt még egy ápoló segítségére, így arra az időre a betegek ebédeltetése teljesen leállt.

Egy másik alkalommal egy nővér, egy éppen rosszulléte miatt segítségre szoruló beteggel foglalkozott, amikor a férfi azt parancsolta neki, hogy lássa el az apját.

A nővér hiába kérte a férfi türelmét, az azt mondta neki, hogy nyomban induljon.

Mivel a nővér féltette az állását, ott hagyta a másik beteget és a férfi apjához sietett.

2018 decemberében egy éjszakás nővér épp a gyógyszerelosztást csinálta, amikor arra utasította a férfi, hogy menjen be az apjához és lássa el.

A nőt korábban már többször megfenyegette a férfi és tartott tőle, hogy kirúgathatja, nem mert ellenkezni és eleget tett az utasításnak. 2018 őszén a férfi apját addigi aktív osztályos helyről át akarták helyezni a krónikus osztályra. Ekkor

a férfi a kórház igazgatóját fenyegette meg azzal, hogy ha apjával bármi történik, annak beláthatatlan következményei lesznek

és ellehetetleníti a munkáját. Így végül a

beteg férfi átszállításra nem került sor, kórtermét alakították át króniku kórteremmé.

Az ügyészség a fenyegetőző férfit négyrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolta meg, és pénzbüntetés kiszabását javasolja, az ügyben eljáró Veszprémi Járásbíróságnak.