Varga Judit üzent Soros SPD-s emberének, amiért Magyarországot támadta

Vágólapra másolva!
Hétfői internetes bejegyzésében keményen bírálta Michael Roth, Európa-ügyekben illetékes német államtitkárt Varga Judit, amiért a Die Welt-ben vehemensen támadta a koronavírus-törvény miatt Magyarországot. A német politikus volt, aki legutóbb a magyar parlamenti választási kampányba beszállt az ellenzék oldalán.
Vágólapra másolva!

"Elég volt! Magyarország kész minden kérdést megvitatni az európai partnerekkel, készek vagyunk segíteni szövetségeseinket mind a koronavírus-járvány alatt, mind az illegális migráció elleni fellépés kapcsán, de az ehhez hasonló kioktatásokat visszautasítjuk" - kérte ki magának Roth hasonlatát a magyar igazságügyi miniszter, aki több kérdést is feltett neki:

  • Vajon honnan veszi magának a bátorságot Michael Roth, a Willy Brandt-i fényét már rég elvesztett, középpárttá zsugorodott német SPD EU-ügyekért felelős államtitkára, hogy a demokratikusan megválasztott magyar Országgyűlés és kormány döntései kapcsán - ízléstelen hasonlatot használva - egy autoriter vírus terjedéséről értekezzen a Die Weltben megjelent véleménycikkében?
  • Vajon miért gondolja, hogy a magyarok szó nélkül eltűrik, hogy a koronavírus-törvény kapcsán arról dezinformálja a német embereket, hogy hazánkban megfojtják a demokráciát?
  • Vajon miért gondolja, hogy elfogadjuk a kioktatását a szabad sajtó szükségességéről, miközben a liberális német média falát már évek óta alig-alig képes áttörni a fősodratú véleményektől eltérő álláspont?
  • Vajon mennyiben hiteles a magyar koronavírus-törvény miatt a demokrácia és az európai érték csorbulásán aggodalmaskodni, miközben az Európai Bizottság alelnöke épp tegnap ismerte be, hogy a magyar jogszabály nem megy szembe az uniós joggal?
  • Vajon miért gondolja Michael Roth, hogy elfogadjuk, hogy leendő német uniós elnökségként a semlegesség minden írott és íratlan szabályát megszegve már előre pénzügyi szankciókkal fenyegesse azokat az országokat, amelyek neki nem tetsző politikát képviselnek, teszem hozzá az állampolgáraiktól kapott felhatalmazás alapján.

A német politikust Soros György amerikai milliárdos emberének tartják az európai politikában. Roth volt az, aki a 2018-as országgyűlési választási kampányban - az ellenzék javára beszállva - a Der Tagesspiegel című berlini lapnak kritizálta a Stop Soros nevű törvényjavaslatot, és kilátásba helyezte a hetes cikkely életbe léptetését is Magyarország ellen.