Varga Judit: Az EP még a járvány idején is kettős mércét alkalmazva támadja Magyarországot

Varga Judit, igazságügyi miniszter.
Varga Judit, igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány idején az európai összefogás és az egységes cselekvés helyett ismét Magyarországot támadja az Európai Parlament (EP) - mondta az igazságügyi miniszter az MTI-nek pénteken. Varga Judit hangsúlyozta: az EP által pénteken elfogadott állásfoglalás Magyarországgal kapcsolatban valótlan megállapításokat tartalmaz.
Vágólapra másolva!

A miniszter a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányuló összehangolt fellépésről szóló európai parlamenti állásfoglalás kapcsán azt mondta, az EP-nek ahelyett, hogy hamis állítások alapján támadja a magyar jogállamiságot és ismét a 7. cikkely szerinti eljárást sürgeti az Európai Bizottságnál, inkább a járvány elleni védekezésre kellene összpontosítania.

Varga Judit szerint alaptalanok az alapvető jogok biztosítását megkérdőjelező vádak, mert a magyar koronavírus-törvény minden tekintetben megfelel a jogállamiság kritériumainak. Hozzátette, hogy

A politikus megerősítette: Magyarországon a koronavírus-törvény a veszélyhelyzet végéig van hatályban, és csak olyan veszélyhelyzeti rendeletek meghozatalára ad lehetőséget a kormánynak, amelyek összefüggésben vannak a járvány elhárításával.

- jegyezte meg.

Varga Judit igazságügyi miniszter Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy Brüsszelben a világjárvány idején sem mondtak le a kettős mérce alkalmazásáról Magyarországgal szemben.

- szögezte le.

Hozzátette: mindezt az az EP mondja,

- fogalmazott.

Varga Judit megjegyezte azt is, szomorú, hogy világjárvány idején

- kérte Varga Judit.