Kettős gyilkos lehet a szomszédját megölő, túronyi férfi

kés, tőr
Vágólapra másolva!
Több idős szomszédját is megölhette, és kirabolhatta egy túronyi férfi, akinek az ügyében perújítást javasolt az ügyészség. A férfit két éve életfogytiglan börtönre ítélték egy 2016-os gyilkosság miatt, de időközben egy 2017-ben történt esettel is meggyanúsították.
Vágólapra másolva!

A Baranya megyei férfi 2016 május közepén a 81 éves szomszédja házához tartozó melléképületből műszaki cikkeket próbált ellopni.

A nyugdíjas férfi tetten érte, ezért a férfi egy fejszével leütötte, majd pénzt és iratokat vitt magával a házból. A nyugdíjas olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A férfit gyilkosság és közokirattal visszaélés miatt

életfogytiglan börtönböntetést kapott.

A büntetését töltő férfi ellen a napokban újabb büntetőeljárás indult, ugyanis felmerült a gyanú, hogy ő volt az, aki 2017 februárjában bement az egyik ismerőse házába, és lopni próbált tőle.

Itt is tetten érték, ezért késsel rátámadt a házban lakóra, aztán felgyújtotta az épületet.

Az idős férfi holttestét a porig égett lakás szobájában találták meg.

Az ügyészség perújítási javaslatot nyújtott be,

mert a gyilkosságok külön eljárásban nem bírálhatók el, ha az utóbb felderített eset a korábbi elbírálása előtt történt. Perújítás elrendelése esetén az ismételt eljárás nyújt lehetőséget arra, hogy a bíróság egy eljárásban bírálja el mindkét bűncselekményt. A perújításról a Pécsi Ítélőtábla dönt.