Félmillió forintot zsarolt ki ismerősétől egy oroszlányi férfi

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt egy letartóztatás alatt álló oroszlányi férfival szemben, aki több ismerősét is megzsarolta, egyikőjüket addig fenyegette, mig félmillió forintot nem szerzett tőle.
Vágólapra másolva!

A férfi február 13-án videóbeszélgetésben azt mondta ismerősének, hogy megveri, ha nem fizetn neki havonta 120 ezret. Az ismerőse megijedt a fenyegetéstől, ezért elment a férfit oroszlányi lakásába, ahol a fenyegetőző felszólította a rettegő ismerősét, hogy

ne remegjen, mert megüti és követelte, hogy adjon neki februárban 60 ezret 15 ezer forintos részletekben,

eközben tovább fenyegette. Az ismerőse másnap 15 ezret, a következő héten 45 ezret át is adott.

Két héttel az első fenyegetés után a férfi még 120 ezer forintot követelt áldozatától, aki odaadta neki a pénzt, mert nem akarta, hogy megverjék.

A férfi ezután is többször fenyegette az áldozatot azzal, hogy bántani fogja. Ezzel a módszerrel tavaly február és április között

legalább félmillió forintot csalt ki tőle.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A férfi tavaly március-április között egy

másik ismerősét is felkereste. Neki azt mondta megöli, ha nem fizet és nem ad neki "egyéb használati tárgyakat". Egyszer ököllel meg is ütötte.

Ez az ismerőse nem ijedt meg a férfitól. Először ellenállt és védekezni próbált, majd megpróbálta elkerülni a férfit. Direkt nem járt olyan helyekre, ahol tudta, hogy támadója is felbukkanhat. Végül fejelentést tettek a fenyegetőző oroszlányi férfi ellen. Az ügyészség fegyházbüntetést, és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta az ügyben.