Szijjártó Péter: Négy repülőgépen több millió egészségügyi felszerelés érkezett Kínából

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 18-án. Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett április 18-án Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést - tette hozzá. A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon. MTI/Árvai Károly/kormany.hu
Vágólapra másolva!
Négy repülőgép 4,9 millió maszkot, 2 millió kesztyűt, 193 ezer védőruhát és 170 ezer tesztet hozott kedden a Kína-Magyarország légihídon keresztül - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter elmondta,

a védőeszközök kórházakba, rendelőintézetekbe és más egészségügyi intézményekbe kerülnek.

"Hosszú távú védekezésre kell berendezkedni a koronavírussal szemben" - hangsúlyozta a miniszter. Világos - tette hozzá -, hogy ez "olyan kihívás, amely hosszú ideig itt lesz velünk, éppen ezért az egészségügyi védekezés sikere érdekében folyamatosan kell hoznunk Magyarországra azokat a védőfelszereléseket, amelyek szükségesek az orvosok, illetve az ápolók részére".