Szijjártó Péter: Az Európai Tanács elnöke és az uniós igazságügyi biztos bosszúhadjáratot folytat Magyarországgal szemben

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. április 14. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter miniszter a Jysk beruházásbejelentő budapesti sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. Az áruházlánc 65 milliárd forintból regionális áruelosztó központ épít fel a Pest megyei Ecseren. A 143 ezer négyzetméter raktárterületű logisztikai bázis, amely 300 munkahelyet hoz létre, 2020-tól hét országot lát el áruval. A beruházást a kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja. MTI/KKM
Vágólapra másolva!
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, valamint Didier Reynders uniós igazságügyi biztos bosszúhadjáratot folytat Magyarországgal szemben a migráció miatt - írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter kifejtette, hogy Michel korábbi belga miniszterelnök kormánya, amelynek Reynders is tagja volt, abba bukott bele, hogy megszavazta az ENSZ globális migrációs csomagját, amelynek Magyarország volt a leghangosabb ellenzője.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/KKM/Kkm

A külügyminiszter kiemelte, hogy

a magyar kormány hívta fel Európa figyelmét arra, hogy valójában mire is készült az ENSZ 2018 végén.

Az akkori belga koalíciós kormány amiatt szakadt szét, hogy pártjai nem tudtak megállapodni a migrációs csomag ügyében képviselendő álláspontról.

- fogalmazott Szijjártó Péter külügyminiszter.